Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | RRB – 183

DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. A __________, or data file, is a collection of related records.
a) primary key
b) record
c) table
d) flat file

Click here to View Answer
Answer c) table.

2. Computer-related __________________ are typically presented by the developer of a new hardware or software product or by a company specializing in training IT professionals in a new technology.
a) online systems
b) training seminars
c) offline systems
d) systems engineering

Click here to View Answer
Answer b) training seminars.

3. The most popular general-purpose applications are ___________________.
a) productivity programs
b) Internet applications
c) multimedia programs
d) application features

Click here to View Answer
Answer a) productivity programs.

4. A USB communication device that supports data encryption for secure wireless communication for ______________
a) wide area network (WAN)
b) wireless LAN
c) campus area network (CAN)
d) metropolitan area network (MAN)

Click here to View Answer
Answer d) metropolitan area network (MAN).

5. Optimized for dial-up connections over noisy telephone lines, the oldest packet-switching protocol for WAN usage, called _______________, is still widely used.
a) Ethernet
b) X.25
c) Cat-6
d) Cat-5

Click here to View Answer
Answer b) X.25.

6. A(n) _________________ is a collection of related data that is organized in a manner that makes it easy to access, manage, update, group, and summarize.
a) information system
b) data warehouse
c) database
d) knowledge base

Click here to View Answer
Answer c) database.

7. Which menu contains the commands to save the current presentation, or to open a previously saved presentation?
a) The File menu
b) The Edit menu
c) The Tools menu
d) The View menu

Click here to View Answer
Answer a) The File menu.

8. ___________________ is the method used in public switched telephone systems where there is a direct connection between communicating devices.
a) Internet protocol
b) Transaction acquisition
c) Packet switching
d) Circuit switching

Click here to View Answer
Answer d) Circuit switching.

9. Documents of the Web that are transported over the Internet are called ____________________.
a) Web sites
b) Hypertext links
c) Web pages
d) HTML pages

Click here to View Answer
Answer c) Web pages.

10. A(n) ___________________ consists of a username, password, and storage space called a user folder or user directory.
a) swap file
b) account
c) authentication
d) buffer

Click here to View Answer
Answer b) account.

Leave a Comment