Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | RRB – 179

DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. Which of the following is a subset of a data warehouse?
a) OLAP
b) Relational database
c) Data mart
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Data mart.

2. Which information attribute would last month’s electrical bill be classified as?
a) Form
b) Space
c) Location
d) Time

Click here to View Answer
Answer d) Time.

3. What type of system tracks and analyzes transactions made by customers?
a) Knowledge base systems
b) Customer relationship management systems
c) Tactical systems
d) Decision support systems

Click here to View Answer
Answer b) Customer relationship management systems.

4. Analyzing the current system is performed during the __________ phase.
a) development
b) design
c) needs analysis
d) implementation

Click here to View Answer
Answer c) needs analysis.

5. Which function in an organization manages information resources?
a) Database administration
b) Information Management
c) Knowledge Management
d) Data administration

Click here to View Answer
Answer a) Database administration.

6. The __________ can help you choose a product
a) transaction processing system
b) office automation system
c) management information system
d) decision support system

Click here to View Answer
Answer d) decision support system.

7. What type of a database is multidimensional, providing layers to tables?
a) Hierarchical
b) Data warehouse
c) Network
d) Multidimensional

Click here to View Answer
Answer b) Data warehouse.

8. Information systems are composed of __________ basic components.
a) Four
b) Two
c) Three
d) Many

Click here to View Answer
Answer c) Three.

9. What is the term used to depict aged information systems that are technologically out-of-date?
a) Legacy information systems
b) Obsolete systems
c) Outdated information systems
d) Archaic systems

Click here to View Answer
Answer a) Legacy information systems.

10. What do you create when you need to pose a question to the database?
a) Question
b) Inquiry
c) Rule
d) Query

Click here to View Answer
Answer d) Query.

Leave a Comment