Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | RRB – 164

1. Which command in DOS can be used to recover accidentally deleted files?
a) UNDELETE
b) DELETE/CANCEL
c) RESTORE
d) RECOVER

Click here to View Answer
Answer a) UNDELETE

2. Which command is used to set a name to a disk in DOS?
a) VOLUME
b) VOL
c) LABEL
d) DISKLABEL

Click here to View Answer
Answer c) LABEL

3. Which of the following command display the name of files in sorted order?
a) Dir/o:n
b) Dir/so
c) Dir/an
d) Dir/ah

Click here to View Answer
Answer a) Dir/o:n

4. Which command displays the list of all previous commands entered by the used?
a) COMMANDS/ALL
b) KEYDOS
c) DOSKEY
d) DIR/ALL

Click here to View Answer
Answer b) KEYDOS
c) DOSKEY

5. Which command is used to delete all the files extension .txt on the current drive and directory?
a) Del .txt
b) Erase .txt
c) Del *.txt
d) Del *.*/p

Click here to View Answer
Answer c) Del *.txt

6. Which command is used to delete all the files in the root directory of drive a Confused?
a) A:\del
b) Del *.* a:
c) Del a:\
d) Erase *.*

Click here to View Answer
Answer c) Del a:\

7. Which command is used to display a list of deleted files that DOS can un-delete?
a) Undelete *.*
b) Undelete/all
c) Undelete/list
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer c) Undelete/list

8. Which command is used to un-delete delete a bunch of files with extension doc that you have just deleted?
a) Undelete
b) Undelete *.doc
c) Undelete/all
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer b) Undelete *.doc

9. Which file in MSDOS contain internal command that are loaded during booting process?
a) Io.sys
b) Msdos.sys
c) Command.com
d) Config.sys

Click here to View Answer
Answer c) Command.com

10. Which command is used to copy all files from drive a with extension .txt to the currently logged drive and directory?
a) Copy a. *.txt
b) Copy *.txt a:
c) Copy *.txt c:
d) Copy *.txt all.txt

Click here to View Answer
Answer a) Copy a. *.txt

Leave a Comment