Computer Quiz for IBPS | RBI – Set 203

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Computers use the ________ number system to store data and perform calculations
a) decimal
b) hexadecimal
c) octal
d) binary

Click here to View Answer
Answer d) binary.

2. What displays the contents of the active cell in Excel?
a) Formulabar
b) Taskpane
c) Row Headings
d) Namebox

Click here to View Answer
Answer a) Formulabar.

3. Reusable optical storage will typically have the acronym _________
a) DVD
b) ROS
c) RW
d) CD

Click here to View Answer
Answer c) RW.

4. The contents of ________ are lost when the computer turns off
a) output
b) memory
c) input
d) storage

Click here to View Answer
Answer b) memory.

5. To instruct Word to fit the width of a column to the contents of a table automatically, click the________ button and then point to AutoFit Contents
a) Autosize
b) AutoFit
c) Format
d) Fit to Form

Click here to View Answer
Answer a) Autosize.

6. ________ is the process of dividing the disk into tracks and sectors
a) Crashing
b) Allotting
c) Formatting
d) Tracking

Click here to View Answer
Answer c) Formatting.

7. Part number, part description, and number of parts ordered are examples of____________
a) output
b) input
c) feedback
d) control

Click here to View Answer
Answer b) input.

8. The ________ enables you to simultaneously keep multiple Web pages open in one browser window
a) tab row
b) address bar
c) tab box
d) pop-up helper

Click here to View Answer
Answer a) tab row.

9. The ________ folder retains copies of messages that you have started but are not yet ready to send
a) Sent Items
b) Inbox
c) Drafts
d) Outbox

Click here to View Answer
Answer c) Drafts.

10. The default view in Excel is ________ view
a) Auto
b) Roman
c) Work
d) Normal

Click here to View Answer
Answer d) Normal.

Leave a Comment