Computer Quiz for IBPS | RBI – Set 200

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Which among the following is the largest space?
a) Gigabyte
b) Terabyte
c) Petabyte
d) Megabyte

Click here to View Answer
Answer c) Petabyte.

2. Which of the following option may be used to change page-size and margins?
a) View
b) Page Layout
c) Review
d) Data

Click here to View Answer
Answer b) Page Layout.

3. The use of combination of 1’s and 0’s is feature of which of the following type of Computer Language?
a) High Level Language
b) Programming Language
c) Basic Language
d) Machine Language

Click here to View Answer
Answer d) Machine Language.

4. What menu is selected to print?
a) File
b) Insert
c) Edit
d) View

Click here to View Answer
Answer a) File.

5. The primary device that a computer uses to store information is _____________
a) Memory Crd
b) Hard Drive
c) Pendrive
d) Desktop

Click here to View Answer
Answer b) Hard Drive.

6. A directory within a directory is called _______________
a) Part Directory
b) Mini Directory
c) Sub-Directory
d) Junior Directory

Click here to View Answer
Answer c) Sub-Directory.

7. The process of replacing Windows 8 with Windows 8.1 is called ________
a) Updating
b) Upgrading
c) Replacing
d) Downloading

Click here to View Answer
Answer a) Updating.

8. In Excel,_____ contains one or more worksheets
a) Label
b) Inactive cell
c) Template
d) Workbook

Click here to View Answer
Answer d) Workbook.

9. SMTP, FTP and DNS are applications of the ________ layer
a) Application
b) Transport
c) Network
d) Data link

Click here to View Answer
Answer a) Application.

10. Which among the following is the smallest unit in an image in a computer screen?
a) Resolution
b) Pixel
c) Array
d) Clip

Click here to View Answer
Answer b) Pixel.

Leave a Comment