Computer Quiz for IBPS PO | RRB – Set 192

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. Ctrl+Home and Ctrl+End are keyboard shortcuts that move to the beginning or end of the presentation in the _________
a) Slide Sorter view
b) insert view
c) Outline view
d) None of these

Click here to View Answer
Answer d) None of these.

2. _______ was designed as an alternative to the T-1 line
a) ADSL
b) HDSL
c) VDSL
d) SDSL

Click here to View Answer
Answer b) HDSL.

3. A traditional cable TV network transmits signals ______
a) upstream and downstream
b) upstream
c) downstream
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) downstream.

4. In a banyan switch, for 8 inputs and 8 outputs, we have _____ stages
a) 4
b) 3
c) 2
d) 1

Click here to View Answer
Answer a) 4.

5. A USB communication device that supports data encryption for secure wireless communication for ____________________
a) wide area network (WAN)
b) metropolitan area network (MAN)
c) campus area network (CAN)
d) wireless LAN

Click here to View Answer
Answer b) metropolitan area network (MAN).

6. In _____ coding, we divide our message into blocks, each of k bits, called ________.
a) linear; datawords
b) block; blockwords
c) Straight: blockwards
d) block; datawords

Click here to View Answer
Answer d) block; datawords.

7. What is another name for a shared network?
a) Broadband router
b) WAP
c) Hub
d) Switch

Click here to View Answer
Answer c) Hub.

8. To guarantee correction of up to 5 errors in all cases, the minimum Hamming distance in a block code must be ________
a) 7
b) 9
c) 10
d) 11

Click here to View Answer
Answer d) 11.

9. The largest portion of the bandwidth for ADSL carries _______
a) control data
b) downstream data
c) upstream data
d) voice communication

Click here to View Answer
Answer b) downstream data.

10. An expansion board that provides the electronic components to make a connection between a computer and a network is called a ______________.
a) network interface card (NIC)
b) logical address
c) wide area network
d) collective network

Click here to View Answer
Answer a) network interface card (NIC).

Leave a Comment