Computer Quiz – Forty

COMPUTER QUIZ

1. Data that are accumulated and processed in group are called ___?
a) Group processing
b) Batch Processing
c) Time sharing
d) None of these.

Click here to View Answer
Answer b) Batch Processing

2. What is full form of XML ?
a) Extensible Meria Letters
b) Extensible Media Language
c) Xtensible Markup Language
d) Extensible Markup Language

Click here to View Answer
Answer d) Extensible Markup Language

3. What is full form of ASCII?
a) American Standard Code for Inked Information
b) American Standard Code for Information Inked
c) American Standard Code for Information Interchange
d) Asian Standard Code for Information Interchange

Click here to View Answer
Answer c) American Standard Code for Information Interchange

4. The basic unit of a worksheet into which you enter data in Excel is called a___?
a) cell
b) table
c) box
d) column

Click here to View Answer
Answer a) cell

5. Who developed FORTRAN?
a) John McCarthy
b) Steve Wozniak
c) John Backus
d) James Gosling

Click here to View Answer
Answer c) John Backus

6. FORTRAN was first developed for which computer ___ ?
a) IBM 5100
b) IBM 704
c) ENIAC
d) PARAM 6000

Click here to View Answer
Answer b) IBM 704

7. Who invented PROLOG ?
a) Denis Ritche
b) James Gosling
c) Niklaus Wirth
d) Alain Colmerauer

Click here to View Answer
Answer d) Alain Colmerauer

8. TCP/IP suite was first formalized in :
a) 1972
b) 1980
c) 1982
d) 1976

Click here to View Answer
Answer c) 1982

9. Which key can be used for Print Preview ?
a) Ctrl+F2
b) Ctrl+P
c) Ctrl+F12
d) F2

Click here to View Answer
Answer a) Ctrl+F2

10.Which key can be used for applying Bold formatting ?
a) Ctrl+F
b) Ctrl+P
c) Ctrl+B
d) B

Click here to View Answer
Answer c) Ctrl+B

Leave a Comment