Computer Quiz – Forty Two

COMPUTER QUIZ

1. First network which was made available was?
a) IBMm Token Ring 1985
b) Novell Netware
c) IBM PC Network 1984
d) DECNet 1980

Click here to View Answer
Answer d) DECNet 1980

2. What is full form of PHP ?
a) Processor Hypertext Program
b) Hypertext Preprocessor
c) Pre Hypertext Processor
d) Pre Processor Hypertext

Click here to View Answer
Answer b) Hypertext Preprocessor

3. Who was the creator of PHP ?
a) John McCarthy
b) Steve Wozniak
c) Rasmus Lerdorf
d) Tim Paterson

Click here to View Answer
Answer c) Rasmus Lerdorf

4. Typeface option will come under which menu ?
a) Edit
b) View
c) Format
d) Tools

Click here to View Answer
Answer c) Format

5. What function displays row data in a column or column data in a row ?
a) Transpose
b) Index
c) Rows
d) Hyperlinks

Click here to View Answer
Answer a) Transpose

6. In data transmission the bit coding scheme used to represent a byte is typically?
a) EBCDIC
b) SNA
c) ASCII
d) Hexadecimal

Click here to View Answer
Answer c) ASCII

7. What is extension of Yahoo Messenger data file ?
a) .ymd
b) .ypp
c) .yahoo
d) .yps

Click here to View Answer
Answer d) .yps

8. A network which need human intervention for routing signal is?
a) Bus network
b) ring network
c) star network
d) T-switched network

Click here to View Answer
Answer d) T-switched network

9. Which of the following keyboard shortcut can be used for creating a chart from the selected cells ?
a) F11
b) F10
c) F4
d) F2

Click here to View Answer
Answer a) F11

10. What is the Short cut key for line break?
a) CTRL + Enter
b) Alt + Enter
c) Shift + Enter
d) Space + Enter

Click here to View Answer
Answer c) Shift + Enter

Leave a Comment