Computer Quiz – Forty Three

COMPUTER QUIZ

1. The first graphical web browser ___?
a) Gopher
b) Mosaic
c) CERN
d) WAIS

Click here to View Answer
Answer b) Mosaic

2. What is full form of PING ?
a) Packet Internet Graphics
b) Packet Internet Gopher
c) Pre Internet Graphics
d) Pre Internet Gopher

Click here to View Answer
Answer b) Packet Internet Gopher

3. Who first developed QWERTY keyboard used in computers ?
a) John McCarthy
b) Christopher Latham Sholes
c) Rasmus Lerdorf
d) Tim Paterson

Click here to View Answer
Answer b) Christopher Latham Sholes

4. What is CISC?
a) Common Instruction Set Computer
b) Coded Instruction Set Computer
c) Complex Instruction Set Computer
d) Custom Instruction Set Computer

Click here to View Answer
Answer c) Complex Instruction Set Computer

5. With which all formulaes in MS-excel starts ?
a) /
b) *
c) $
d) =

Click here to View Answer
Answer d) =

6. What is extension of WAVE Audio File ?
a) .waf
b) .wmv
c) .wma
d) .wav

Click here to View Answer
Answer d) .wav

7. What is extension of LaTeX Source Document ?
a) .text
b) .tex
c) .dcs
d) .lts

Click here to View Answer
Answer b) .tex

8. Ctrl, shift and alt are called …….. keys.
a) adjustment
b) function
c) modifier
d) alphanumeric

Click here to View Answer
Answer b) function

9. Which of the following keyboard shortcut can be used for Spell check selected text and/or document ?
a) F11
b) F10
c) F4
d) F7

Click here to View Answer
Answer d) F7

10. What is the Short cut key for Selecting entire row ?
a) CTRL + Space
b) Shift + Space
c) Shift + Enter
d) Space + Enter

Click here to View Answer
Answer b) Shift + Space

Leave a Comment