Computer Quiz – Forty four

COMPUTER QUIZ

1. 1 PB (Peta Byte)=____?
a) 1024 GB
b) 1024 TB
c) 1024 MB
d) 1024 KB

Click here to View Answer
Answer b) 1024 TB

2. What is full form of EBCDIC ?
a) Extended Binary Coded Digital Information Code
b) Extended Binary Coded Decimal Information Code
c) Extended Binary Coded Decimal Interchange Code
d) Extended Binary Coded Digital Interchange Code

Click here to View Answer
Answer c) Extended Binary Coded Decimal Interchange Code

3. The first computer architecture was introduced by___?
a) John McCarthy
b) Christopher Latham Sholes
c) John Von Neumann
d) Tim Paterson

Click here to View Answer
Answer c) John Von Neumann

4. The time a computer takes to execute a command___
a) Execute Time
b) Response Time
c) Waiting Time
d) Seek Time

Click here to View Answer
Answer b) Response Time

5. A computer that has been hijacked by a cracker without the owner’s knowledge and used to perform malicious tasks on the Internet___.
a) Zombie
b) WAP
c) Workstation
d) Virus

Click here to View Answer
Answer a) Zombie

6. What is extension of PowerPoint Slide Show ?
a) .ppt
b) .pptx
c) .pps
d) .pss

Click here to View Answer
Answer c) .pps

7. What is extension of Outlook Mail Message ?
a) .text
b) .omm
c) .mm
d) .msg

Click here to View Answer
Answer d) .msg

8. The illegal copying of software or other creative works___
a) Phishing
b) Hacking
c) Piracy
d) Copying

Click here to View Answer
Answer c) Piracy

9. Which of the following keyboard shortcut can be used to Decrease font size one value ?
a) Ctrl + Shift+ >
b) F10
c) Ctrl + Shift+ <
d) F7

Click here to View Answer
Answer c) Ctrl + Shift+ <

10. What is the Short cut key for Selecting entire column in MS-Excel ?
a) CTRL + Space
b) Shift + Space
c) Shift + Enter
d) Space + Enter

Click here to View Answer
Answer a) CTRL + Space

Leave a Comment