Computer Quiz – Forty five


Dear Aspirants,

Computer Quiz is the basic part of competitive exams. It is the scoring subject and also the easiest one so we give advice to Bank Aspirants to grasp these questions. It is a series of Computer MCQs

Don’t forget to share your marks after test  🙂

1. 1 TB (Tera Byte)=____?
a) 1024 GB
b) 1024 TB
c) 1024 MB
d) 1024 KB

Click here to View Answer
Answer a) 1024 GB

2. What is full form of BASIC ?
a) Basic All Purpose Symbolic Instruction Codes
b) Beginners All Purpose Symbolic Instruction Codes
c) Beginners All Purpose Symbolic Intelligent Codes
d) Beginners Anti Purpose Symbolic Instruction Codes

Click here to View Answer
Answer b) Beginners All Purpose Symbolic Instruction Codes

3. A packet of information that travels between a browser and the web server___?
a) Cookie
b) File
c) Extension
d) message

Click here to View Answer
Answer a) Cookie

4.The time taken by a program to locate a particular piece of data___?
a) Execute Time
b) Response Time
c) Waiting Time
d) Seek Time

Click here to View Answer
Answer d) Seek Time

5.To convert existing Excel worksheet data and charts to HTML document,use___ ?
a) Internet Assistant Wizard
b) Intranet Wizard
c) Import Wizard
d) Export Wizard

Click here to View Answer
Answer a) Internet Assistant Wizard

6. What is extension of Windows Initialization File ?
a) .inid
b) .ini
c) .init
d) .initial

Click here to View Answer
Answer b).ini

7. What is extension of Excel Add-In File ?
a) .exl
b) .xl
c) .xll
d) .xml

Click here to View Answer
Answer c).xll

8. On an excel sheet the active cell is indicated by ?
a) dotted border
b) dark wide border
c) blinking border
d) By italic text

Click here to View Answer
Answer b) dark wide border

9.Which of the following keyboard shortcut can be used to switch between open workbooks/window ?
a) Ctrl + Shift+ >
b) Ctrl+F6
c) Ctrl + Shift+ <
d) Ctrl+F2

Click here to View Answer
Answer b) Ctrl+F6

10. What is the Short cut key to Bring up search box ?
a) CTRL + Space
b) Shift + Space
c) Shift +F5
d) Space + Enter

Click here to View Answer
Answer c) Shift +F5

Leave a Comment