Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | LIC AAO | RRB – 144

1. Which statement is valid about interpreter?
a) It translates one instruction at a time
b) Object code is saved for future use
c) Repeated interpretation is not necessary
d) All of above

Click here to View Answer
Answer a) It translates one instruction at a time

2. Which is the limitation of high level language?
a) Lower efficiency
b) Machine dependence
c) machine level coding
d) None of above

Click here to View Answer
Answer a) Lower efficiency

3. A computer programmer?
a) Does all the thinking for a computer
b) Can enter input data quickly
c) Can operate all types of computer equipments
d) Can draw only flowchart

Click here to View Answer
Answer a) Does all the thinking for a computer

4. CD-ROM is a?
a) Semiconductor memory
b) Memory register
c) Magnetic memory
d) None of above

Click here to View Answer
Answer d) None of above

5. Which statement is valid about magnetic tape?
a) It is a plastic ribbon
b) It is coated on both sides with iron oxide
c) It can be erased and reused
d) All of above

Click here to View Answer
Answer a) It is a plastic ribbon

6. The data recording format in most of the modern magnetic tape is?
a) 7-bit ASCII
b) 7-bit EBCDIC
c) 8-bit ASCII
d) 8-bit EBCDIC

Click here to View Answer
Answer d) 8-bit EBCDIC

8. Tape speed is measured in?
a) Feet per second
b) Inch per second
c) Meter per second
d) Centimeter per second

Click here to View Answer
Answer b) Inch per second

9. Magnetic disks are the most popular medium for?
a) Direct access
b) Sequential access
c) Both of above
d) None of above

Click here to View Answer
Answer c) Both of above

10.Which generation of computer is still under development?
a) Fourth Generation
b) Fifth Generation
c) Sixth Generation
d) Seventh Generation

Click here to View Answer
Answer b) Fifth Generation

Leave a Comment