Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | LIC AAO | RRB – 142

1. Which of the following terms is the most closely related to main memory?
a) Non volatile
b) Permanent
c) Control unit
d) Temporary

Click here to View Answer
Answer d)Temporary

2. Which of the following is used for manufacturing chips?
a) Control bus
b) Control unit
c) Parity unit
d) Semiconductor

Click here to View Answer
Answer d)Semiconductor

3. To locate a data item for storage is?
a) Field
b) Record
c) Database
d) Fetch

Click here to View Answer
Answer d)Fetch

4. programs designed to perform specific tasks is known as?
a) system software
b) application software
c) utility programs
d) operating system

Click here to View Answer
Answer b)application software

5. The silicon chips used for data processing are called?
a) RAM chips
b) ROM chips
c) Micro processors
d) PROM chips

Click here to View Answer
Answer d)PROM chips

6. The metal disks, which are permanently housed in, sealed and contamination free containers are called?
a) Hard disks
b) Floppy disk
c) Winchester disk
d) Flexible disk

Click here to View Answer
Answer c)Winchester disk

7. The primary advantage of key-to-tape data entry system is?
a) A large percentage of editing can be performed at the time of data entry
b) Key verification is easily performed
c) The tape is reusable
d) Keying errors can be detected as they occur.

Click here to View Answer
Answer c) The tape is reusable

8. The terminal device that functions as a cash register, computer terminal, and OCR reader is the?
a) Data collection terminal
b) OCR register terminal
c) Video Display terminal
d) POS terminal

Click here to View Answer
Answer d) POS terminal

9. While inserting a diskette into the diskette drive of a PC, the diskette’s label side should face?
a) East
b) North
c) South
d) Up

Click here to View Answer
Answer d) Up

10. Different components on the motherboard of a PC processor unit are linked together by sets or parallel electrical conducting lines. What are these lines called?
a) Conductors
b) Buses
c) Connectors
d) Connectively

Click here to View Answer
Answer b) Buses

Leave a Comment