Computer Quiz for IBPS | SBI – Set 230

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Who is the person who typically manages the software development project?
a) IT manager
b) Technology manager
c) Project user
d) Project manager

Click here to View Answer
Answer d) Project manager.

2. A set of parallel wires that carries digital signals among a computer’s components is called a(n) ___________
a) Star
b) Port
c) Bus
d) Peripheral

Click here to View Answer
Answer c) Bus.

3. CPU’s processing power is measured in ___________
a) Million instructions per second
b) Minutes
c) Centimetre
d) Hours

Click here to View Answer
Answer a) Million instructions per second.

4. Expand PNG?
a) Portable Network Game
b) Portable Network Graphics
c) Private Network Graphics
d) Portable Nuetral Graphics

Click here to View Answer
Answer b) Portable Network Graphics.

5. Which key is used in combination with another key to perform a specific task?
a) Shift
b) Function
c) Control
d) Alt

Click here to View Answer
Answer c) Control.

6. Which of the following are types of sound files?
a) WAV files
b) VID files
c) PDF files
d) DOC files

Click here to View Answer
Answer a) WAV files.

7. What type of network is commonly used in a college lab environment?
a) MAN
b) LAN
c) WAN
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) LAN.

8. The process of loading an Operating System into main memory is called ___________
a) Updating
b) Formatting
c) Installing
d) Booting

Click here to View Answer
Answer d) Booting.

9. Which one converts accepted instructions into machine language?
a) translator
b) input unit
c) compiler
d) output unit

Click here to View Answer
Answer b) input unit.

10. RISC and CISC are types of what computer component?
a) Software
b) Video Card
c) Micro Processor
d) RAM

Click here to View Answer
Answer c) Micro Processor.

Leave a Comment