Computer Quiz for IBPS | SBI – Set 229

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. A file name cannot contain in MS-Word database file is __________
a) symbol
b) letter
c) space
d) number

Click here to View Answer
Answer c) space.

2. The process of connecting to the Internet account is ___________
a) LOG OUT
b) SIGN OUT
c) SIGN IN
d) LOG IN

Click here to View Answer
Answer d) LOG IN.

3. Laptop, PCs are also known as _________ computers
a) Notebook
b) Mainframe
c) Super
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Notebook.

4. What is meant by “green computing”?
a) The leading edge of computer technology
b) A non-computing person using a computer
c) Environmentally sensible computing
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Environmentally sensible computing.

5. Which input device cannot be used to work in MS Office?
a) Lightpen
b) Keyboard
c) Scanner
d) Joy stick

Click here to View Answer
Answer d) Joy stick.

6. Radio waves are _________________
a) bidirectional
b) undirectional
c) omnidirectional
d) unidirectional

Click here to View Answer
Answer c) omnidirectional.

7. Errors in a computer program are referred to as ___________
a) Bugs
b) Spams
c) Mistakes
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Bugs.

8. If a computer is turned off without saving a new document _____________________
a) the default format will be changed
b) the document will be saved
c) the document will be changed as PDF
d) the document will be lost

Click here to View Answer
Answer d) the document will be lost.

9. Binary number system has _____ symbols
a) 1
b) 2
c) 4
d) 8

Click here to View Answer
Answer b) 2.

10. Which of the following functions are not performed by servers?
a) Processing Web sites
b) Storage
c) Email processing
d) Database sharing

Click here to View Answer
Answer c) Email processing.

Leave a Comment