Computer Quiz for IBPS | SBI – Set 224

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. Which tracking program records every keystroke you make on the computer?
a) Stalking software
b) Recording software
c) ITrack/ULead
d) Key logger

Click here to View Answer
Answer d) Key logger.

2. An assembler is a ____________
a) Program
b) Language
c) Person who assembles the parts
d) Symbol

Click here to View Answer
Answer a) Program.

3. The mail server as defined in the text uses the __________ protocol
a) SMTP
b) POP
c) HTML
d) HTTP

Click here to View Answer
Answer b) POP.

4. When two or more computers are able to share information, what is this called?
a) Network sharing
b) Data exchange
c) Interoperability
d) Information interchange

Click here to View Answer
Answer c) Interoperability.

5. The rules of a language are called its ___________
a) syntax
b) Database
c) structure
d) code

Click here to View Answer
Answer a) syntax.

6. Information hiding is also known as ______________
a) integration
b) encapsulation
c) concealment
d) cloaking

Click here to View Answer
Answer b) encapsulation.

7. The color of an object is an example of a(n) __________
a) listing
b) specification
c) detail
d) attribute

Click here to View Answer
Answer d) attribute.

8. When an object has many forms, it has _______________
a) Scalability
b) Polymorphism
c) Multipility
d) Inheritance

Click here to View Answer
Answer b) Polymorphism.

9. Which one is not logical?
a) OVI
b) ORI
c) XRA
d) ORA

Click here to View Answer
Answer a) OVI.

10. Which of the following will not protect you from spam?
a) e-mail rules
b) filters
c) popup blocker
d) spam blockers

Click here to View Answer
Answer c) popup blocker.

Leave a Comment