Computer Quiz – Set 10

1. __________are ‘attempts by individuals to obtain confidential information from you by falsifying their identity.
a.Phishing
b.Hacking
c.Hacker
d.Curuption

Click to View Answer
Answer a.Phishing

2. Which of the following is the fastest type of computer?
a.Mini computer
b.Mainframe computer
c.Supercomputer
d.Digital computer

Click to View Answer
Answer c.Supercomputer

3. Which of the following is not a term pertaining to the Internet?
a.Mouse
b.Keyboard
c.Joystick
d.Monitor

Click to View Answer
Answer b.Keyboard

4. The operating system that is self-contained in a device and resident in the ROM is
a.Embedded Operating System
b.Online system
c.Offline system
d.Non embedded system

Click to View Answer
Answer a.Embedded Operating System

5. The computer abbreviation KB usually means–
a.Mega byte
b.Kilo Byte
c.Bits
d.Mega byte

Click to View Answer
Answer b.Kilo Byte

6. ………. is the key to close a selected drop – down list; cancel a command and close a dialog box.
a.Print
b.F9
c.F5
d.ESC

Click to View Answer
Answer d.ESC

7. Which of the following is NOT one of the four major data processing functions of a computer?
a.Input of the data
b.Analyzing the data or information
c.Interpret data
d.output of the data

Click to View Answer
Answer b.Analyzing the data or information

8. The CPU and memory are located on the :
a.CPU
b.Motherboard
c.UPS
d.In hard disk

Click to View Answer
Answer b.Motherboard

9. A ………… is an additional set of commands that the computer displays after you make a selection from the main menu
a.Dialog box
b.Tool bar
c.Menu bar
d.On screen

Click to View Answer
Answer a.Dialog box

10. A letter, memo, proposal or other file that is created using Microsoft Word is called as?
a.PDF
b.Document
c.DOC file
d.FILE

Click to View Answer
Answer b.Document

11. Which of the following are parts of the CPU?
a.Output unit
b.Control unit
c.input unit
d.data interpretation unit

Click to View Answer
Answer b.Control unit

12. Which is not the portable computer?
a.parallel computers
b.Series Computers
c.mainframe computers
d.mini computers

Click to View Answer
Answer b.Series Computers

13. The ROM chip which can be rewritten several times and requires the action of ultraviolet radiations to erase its contents is________
a.ROM
b.RAM
c.ALU
d.EPROM

Click to View Answer
Answer d.EPROM

14. FPI stands for____
a.File pre insert
b.File per insert
c.Frames per insert
d.Frames per inch

Click to View Answer
Answer d.Frames per inch

15. A terabyte comprises
a.1025 byte
b.1024 byte
c.1024 bits
d.1024 gigabyte

Click to View Answer
Answer d.1024 gigabyte

Leave a Comment