Computer Quiz – Set 6

COMPUTER QUIZ

1. Which Of The Following Is NOT A Source Of Viruses?
a) Diskettes
b) The Internet
c) E-Mail Messages
d) Computer Network

Click to View Answer
Answer a) Diskettes

2. Which Of The Following Is Not An Input Device?
a) Mouse
b) Keyboard
c) Light Pen
d) VDU

Click to View Answer
Answer d) VDU

3. Which Of The Following Is Used For Close A Tab On A Browser?
a) Ctrl + T
b) Ctrl + W
c) Ctrl + A For Select All
d) Ctrl +Z

Click to View Answer
Answer b) Ctrl + W

4. When More Than One Window Is Open, To Switch To The Next Window — Is The Key Combination.
a) CTRL+F5
b) CTRL+F6
c) CTRL+F7
d) CTRL+F8

Click to View Answer
Answer b) CTRL+F6

5. Which Of The Following Can Be Used To Select The Entire Document?
a) CTRL+A
b) ALT+F5
c) SHIFT+A
d) CTRL+K

Click to View Answer
Answer a) CTRL+A

6. If You Begin Typing An Entry Into A Cell And Then Realize That You Don’t Want Your Entry Placed Into A Cell, You
a) Press The Erase Key
b) Press Esc
c) Press The Enter Button
d) Press The Edit Formula Button

Click to View Answer
Answer b) Press Esc

7. What Is The Shortcut Key To Indent The Paragraph In Ms Word?
a) Ctrl + M
b) Ctrl + P
c) Shift + M
d) Ctrl + I

Click to View Answer
Answer a) Ctrl + M

8. A Hard Copy Would Be Prepared On a
a) Line Printer
b) Dot Matrix Printer
c) Type Writer Terminal
d) Plotter

Click to View Answer
Answer c) Shift + M

9. In Assembly Language ______
a) Mnemonics Are Used To Code Operations
b) Alphanumeric Symbols Are Used For Addresses
c) Language Lies Between High-Level Language And Machine Language
d) All Of The Above

Click to View Answer
Answer d) All Of The Above

10. Which Of The Following Is The Advantage Of Assembly Language Over Machine Language?
a) Easy To Use
b) Easy To Understand
c) Easy To Modify
d) All The Above

Click to View Answer
Answer d) All The Above

Leave a Comment