Computer Quiz – Set 7

COMPUTER QUIZ

1. Set of Instructions telling the computer what to do is called __________
a) Debugger
b) Program
c) Mentor
d) Instructor
e) Compiler

Click to View Answer
Answer a) Program

2. The ______ is device which connects in inputs to outputs
a) RAM
b) Cross Point
c) Modem
d) Crossbar

Click to View Answer
Answer c) Modem

3. One Megabyte equals approximately __________
a) 1 million bytes
b) 2000 bytes
c) 1000 bytes
d) 1 million bits

Click to View Answer
Answer a) 1 million bytes

4. ___________ gathers user information and sends it to some one through Internet
a) Spybot
b) Logic Bomb
c) Security
d) Patch
e) Virus

Click to View Answer
Answer a) Spybot

5. Silicon chip containing CPU,ALU and some memory is referred as ________
a) Microcontroller
b) Microprocessor
c) Computer
d) Mini Computer
e) Laptop

Click to View Answer
Answer b) Microprocessor

6. Function of Router in a Network _________
a) forwards a packet to the next free outgoing links
b) determines on which outgoing link a packet is to be forwarded
c) forwards a packet to all outgoing links except the originated link
d) forwards a packet to all outgoing links

Click to View Answer
Answer b) determines on which outgoing link a packet is to be forwarded

7. Flash Memory is a type of ____________
a) ROM
b) PROM
c) EEPROM
d) RAM
e) EPROM

Click to View Answer
Answer c) EEPROM

8. ____________ is an electronic device for reading printed bar codes
a) Bar code scanner
b) Bar code reader
c) Bar code converter
d) Both a and c
e) None of the above

Current Affairs Quiz - April 2015
Answer d) Both a and c

9. Custom Software developed to address specific needs of a company is known as ___________
a) Proprietary
b) Developmental
c) Privately owned
d) Copyrighted

Click to View Answer
Answer a) Proprietary

10. ________ Values can be represented by a single Byte
a) 16
b) 4
c) 64
d) 256

Click to View Answer
Answer d) 256

11. _________ malware typically has a tendency to reside in/to get attach to a computer program
a) All the above
b) Worm
c) Computer Virus
d) Trojan Horse

Click to View Answer
Answer c) Computer Virus

12. Which is the “Fastest Memory” ?
a) DDR3 RAM
b) DDR2 RAM
c) Swap Memory
d) DDR RAM

Click to View Answer
Answer a) DDR3 RAM

13. Computer Connected to a LAN can _________
a) Share Information
b) run faster
c) None
d) go on line
e) E-mail

Click to View Answer
Answer a) Share Information

14. _______ Electronic payment system seeks to automate financial transactions as far as possible.Which is the most Popular?
a) Electronic Purse
b) The ATM
c) Electronic Cheque
d) The HWAK

Click to View Answer
Answer b) The ATM

15. Information travels generally between components on the motherboard through ________
a) Peripherals
b) Flash Memory
c) CMOS
d) Buses
e) Bays

Click to View Answer
Answer d) Buses

Leave a Comment