Computer Quiz – Set 1

COMPUTER QUIZ

1. Microsoft Office Written In Which Computer Language?
a) JAVA
b) C++
c) HTML
d) XML

Click to View Answer
Answer b) C++

2. An Operating System Is:
a) Hardware
b) Software
c) An Operating System Is Software That Manages Computer Hardware And Software Resources
d) An Operating System Is Software That Manages Computer Hardware Resources

Click to View Answer
Answer c) An Operating System Is Software That Manages Computer Hardware And Software Resources

3. In Computer Numeric Values Are Stored As Groupings Of:
a) Bits
b) Bytes
c) Megabytes
d) Gigabytes

Click to View Answer
Answer a) Bits

4. In Computer Operating Systems And Data Storage WYSIWYG Stands For:
a) We You See In We You Ground
b) We Yours In Window Your Gate
c) What You See Is What You Get
d) What You See Is What You Got

Click to View Answer
Answer c) What You See Is What You Get

5. In Mails An Emoticon Used For Yelling Is:
a) :-><
b) 8-|
c) 😉
d) :-O

Click to View Answer
Answer d) :-O

6. Which Service Is Connection less Among Them
a) UDP
b) TCP
c) ALU
d) CDP

Click to View Answer
Answer a) UDP

7. Which Is the 1st Generation Computers?
a) ENIAC
b) Vaccume Tubes
c) Drum Sticks
d) Super Computers

Click to View Answer
Answer a) ENIAC

8. The Mass Storage Device For Data Files And Software Applications Is:
a) Internal Hard Disk Drive
b) CPU
c) UPS
d) Mother Board

Click to View Answer
Answer a) Internal Hard Disk Drive

9.Examples of Popular Modern Operating Systems Include:
a) Android
b) Blackberry 10
c) Chrome OS
d) All the above

Click to View Answer
Answer d) All the above

10. Hard Disk Invented By IBM?
a) SATA
b) BASF
c) DZU
d) ISOT

Click to View Answer
Answer a) SATA

2 Comments

Leave a Comment