Computer Quiz – Set 5

COMPUTER QUIZ

1. Virtual memory is?
a) Memory on the hard disk that the CPU uses an extended RAM
b) Access the page table
c) CPU generates a physical address
d) Automatic storage allocation

Current Affairs
Answer a) Memory on the hard disk that the CPU uses an extended RAM

2. The programs which are as permanent as hardware and stored in ROM is known as
a) Ports
b) Device
c) Firmware
d) File menu

Current Affairs
Answer c) Firmware

3. For creating a document, you use ________ Command at File Menu.
a) New
b) Old
c) Password
d) Backup

Current Affairs
Answer a) New 

4. Computer uses the _________number system to store data and perform calculations.
a.Line
b.Quadric
c.Rational
d.Binary

Current Affairs
Answer d) binary

5. ________ is the process of carrying out commands
a) Executing
b) Relate
c) Rescued
d) Turn on

Current Affairs
Answer a) Executing

6. In word, when you indent a paragraph, you _______
a) Push the text in with respect to the outline
b) Push the text in with respect to the trim
c) Push the text in with respect to the margin
d) Push the text in with respect to the bleed

Current Affairs
Answer c) Push the text in with respect to the margin

7. ASCII stands for _________
a) American Standard Code for Information Interchange
b) American Standard Code for Information intel
c) American Standard Code for Introduction Interchange
d) American Standard Code for Information interconnect

Current Affairs
Answer a) American Standard Code for Information Interchange

8. Which of the following is used by the browser to connect to the location of the Internet resources?
a) DOC
b) XML
c) HTML
d) URL

Current Affairs
Answer d) URL

9. _______ is the process of dividing the disk into tracks and sectors.
a) Formatting
b) PDFS
c) Reformatting
d) layout

Current Affairs
Answer a) Formatting

10. What is the permanent memory built into your computer called?
a) ROM
b) RAM
c) Motherboard
d) dekstop

Current Affairs
Answer a) ROM

11. Which computer memory is used for storing programs and data currently being processed by the CPU?
a) Internal memory
b) External memory
c) Motherboard
d) UPS

Current Affairs
Answer a) Internal memory

12.Changing an existing document is called _____ the document.
a) Editing
b) Doc
c) Ad hoc
d) printing

Current Affairs
Answer a) Editing

13.What is backup?
a) Protecting data by copying it from the copied source to a different destination
b) Protecting data by copying it from the new source to a different destination
c) Protecting data by copying it from the online source to a different destination
d) Protecting data by copying it from the original source to a different destination

Current Affairs
Answer d) Protecting data by copying it from the original source to a different destination

14. What is a popular program for creating documents that can be read on both a PC and a Macintosh computer?
a) Adobe Acrobat
b) Adobe reader
c) Adobe photoshop
d) Adobe edit

Current Affairs
Answer a) Adobe Acrobat

15. An image on a computer screen is made up of a matrix of what?
a) Pixels
b) Megapixels
d) 0 pixel
c) Large megapixell

Current Affairs
Answer a) Pixels

Leave a Comment