Computer Quiz – Set 8

COMPUTER QUIZ

1.The Advantage Of “Touch Screen” Is ___________
a) That It Is Natural To Touch Things
b) That It Uses A Little Screen Space For Each Choice
c) That It Is Not As Tiring As The Keyboard Input
d) All The Above

Click to View Answer
Answer a) That It Is Natural To Touch Things

2. Computer Audit Involves Review Of ____________
a) Checking Of Data Integrity
b) All The Above
c) Established Policies
d) Efficiency Of Operations

Click to View Answer
Answer b) All The Above

3. LINKEDIN Is A __________
a) Operating System
b) Social Networking Site
c) Web Browser
d) Search Engine

Click to View Answer
Answer b) Social Networking Site

4. ______________ Process Rearranges File Fragments In To Contiguous Files
a) Defragmentation
b) Disk Scanning
c) Unfragging
d) Folder Folding

Click to View Answer
Answer a) Defragmentation

5. Which One Of The Following Problem Causes Exception?
a) A Problem In Calling Function
b) A Run-Time Error
c) A Syntax Error
d) Missing Semicolon In Statement In Main

Click to View Answer
Answer b) A Run-Time Error

6. _______ Was A Search Engine System For The Gopher Protocol
a) Gobbler
b) Archie
c) Veronica
d) Mikky

Click to View Answer
Answer c) Veronica

7. “Process” In Computer Terminology Is Analogous To _________
a) Job
b) Method
c) Program
d) Task
e) Call

Click to View Answer
Answer d) Task

8. To Access A Mainframe Or Super Computer, Users Generally Often Use A ____________
a) Handheld
b) Terminal
c) Node
d) Desktop

Click to View Answer
Answer b) Terminal

9. Windows 7 Is An Example Of ___________
a) Operating System
b) Shareware
c) Application Software
d) None Of The Above
e) Browser

Click to View Answer
Answer a) Operating System

10. The System Which Has Made It Possible To Reduce Paper Work In Offices Is ___________
a) Paper Shredder
b) E-Mail
c) LAN
d) WAN

Click to View Answer
Answer b) E-Mail

11. What Is The Storage Area For E-Mail Message Called?
a) Mail Box
b) Message Box
c) None Of These
d) Hard Disk

Click to View Answer
Answer a) Mail Box

12. The Letter And Number Of The Intersecting Column And Row Is The
a) None Of These
b) Cell Location
c) Cell Position
d) Cell Address

Click to View Answer
Answer d) Cell Address

13. Which Of These Is A Point-And-Draw Device?
a) Mouse
b) Printer
c) Scanner
d) CD

Click to View Answer
Answer a) Mouse

14. The Internet Is ____?
a) Inter-Connections Of Networks
b) An Internal Communication System For A Business
c) A Communication System For Some Of The Cities In Pakistan
d) Internet Is Same As Webpages

Click to View Answer
Answer a) Inter-Connections Of Networks

15. When Something Is Displayed At The Same Time As It Is Created, Accessed, Or Imported, It Is Known As:
a) Online Time
b) Digital Time
c) Real Time
d) None Of These

Click to View Answer
Answer c) Real Time

Leave a Comment