Computer Quiz for Bank | SSC – 355

Computer Quiz for Bank | SSC – 355

Computer Quiz


1. Storage mapping is done by___________.
a) Linker
b) Compiler
c) Loader
d) Operating system

Click here to View Answer
Answer b) Compiler.

2. Forward reference table(FRT) is arranged like____________.
a) Stack
b) Queue
c) Linked list
d) Double linked list

Click here to View Answer
Answer c) Linked List.

3. The technique of assigning a memory address to each I/O device in the SAM system is called____________.
a) wired I/O
b) I/O mapping
c) dedicated I/O
d) memory-mapped I/O

Click here to View Answer
Answer d) memory-mapped I/O.

4. A port can be___________.
a) strictly for input
b) strictly for output
c) bidirectional
d) all the above

Click here to View Answer
Answer c) bidirectional.

5. Program which is readily available for computer users as a part of software package is classified as____________.
a) library program
b) program library
c) software library
d) directory library

Click here to View Answer
Answer a) Library program.

6. Set of software authorized to a specific user is considered as________________.
a) software library
b) program library
c) directory library
d) library package

Click here to View Answer
Answer b) Program Library.

7. If program can cope data errors, such program can be termed as______________.
a) robust
b) reliable
c) unreliable
d) stable functioning

Click here to View Answer
Answer a) Robust.

8. Which of the following is not a fundamental process state_____________.
a) Ready
b) Terminated
c) Executing
d) Blocked

Click here to View Answer
Answer d) Blocked.

9. Which of the following loader is executed when a system is first turned on or restarted?
a) Bootloader
b) Compile and Go loader
c) Bootstrap loader
d) Relating loader

Click here to View Answer
Answer c) Bootstrap loader.

10. In binary code, the number 7 is written as ____________.
a) 110
b) 111
c) 101
d) 100

Click here to View Answer
Answer b) 111.

1 Comment

Leave a Comment