Computer Quiz for Bank | SSC – 354

Computer Quiz for Bank | SSC – 354

Computer Quiz


 

1. Which web browser was the first web browser from the following?
a) Mosaic
b) Opera
c) Safari
d) MSIE

Click here to View Answer
Answer a) Mosaic

2. What is ‘Param Shivay’?
a) A super computer designed and built by C-DAC
b) A new class of submarine
c) A feature film
d) An environmental conservation project of Himalyan region

Click here to View Answer
Answer a) A super computer designed and built by C-DAC

3. A personal computer uses a number of chips mounted on a circuit board, is called ___________.
a) Microprocessor
b) System board
c) Mother board
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer c) Mother board

4. Which of the following adopted a law on data protection and privacy for its citizens known as General Data Protection Regulation in April 2016 and started implementation of it from 25th May, 2018?
a) Australia
b) Canada
c) The European Union
d) The United States of America

Click here to View Answer
Answer c) The European Union

5. What is the full form of USB as used in computer related activities?
a) Universal Security Block
b) Universal Serial Bus
c) United Serial Bus
d) Ultra Security Block

Click here to View Answer
Answer b) Universal Serial Bus

6. Shortcut key to go to last line in the document____________.
a) Ctrl + last
b) Ctrl + L
c) Ctrl + end
d) Altr + End

Click here to View Answer
Answer c) Ctrl + end

7. In a work sheet in MS Excel what is the shortcut key to hide entire row?
a) Ctrl + 2
b) Ctrl + 9
c) Ctrl + N
d) Ctrl + e

Click here to View Answer
Answer b) Ctrl + 9

8. Name the fourth layer of OSI model _____________.
a) Transport layer
b) data link layer
c) Application layer
d) session layer

Click here to View Answer
Answer a) Transport layer

9. DOS floppy disk does not have ___________.
a) a virtual memory
b) a file allocation table
c) a Root directory
d) a boot record

Click here to View Answer
Answer a) a virtual memory

10. MS-DOS is a____________operating system.
a) User Friendly Graphical
b) Graphical User Interface
c) Real Time GUI
d) Command Line Interface

Click here to View Answer
Answer d) Command Line Interface

Leave a Comment