Computer Quiz for Bank | SSC – 349

Computer Quiz for Bank | SSC – 349

Computer Quiz


Computer Quiz for Bank | SSC – 349

DayTodayGK’s Computer Quiz is prepared by experts in order to make you more efficient and capable of answering any high level questions correctly. It is highly useful for all the competitive exams like IBPS PO/Clerk, SSC, SBI PO/Clerk, IBPS RRB, All Insurance Exams (NIACL AO, LIC AAO, UIIC AO), State level Public Service Commision Exams and UPSC, Railways & Postal too.

1. __________is the smallest and the fastest memory in computer.
a) RAM
b) ROM
c) Cache
d) Hard drive

Click here to View Answer
Answer c) Cache.

2. CPU of smallest single user computer is_____________.
a) Micro-processor
b) Mini-processor
c) Nano-processor
d) Personal processor

Click here to View Answer
Answer a) Micro-processor.

3. In CPU, ____________points to the next instruction to be executed.
a) Instruction register
b) Program counter
c) Memory buffer register
d) Accumulator

Click here to View Answer
Answer b) Program counter.

4. First super computer of India is ___________.
a) CRAY 3
b) HITAC S-300
c) PARAM
d) ARYAWATA

Click here to View Answer
Answer c) PARAM.

5. In a work sheet in MS Excel what is the shortcut key to hide entire row?
a) Ctrl + 2
b) Ctrl + 9
c) Ctrl + N
d) Ctrl + e

Click here to View Answer
Answer b) Ctrl + 9.

6. To undo the last work, we have to use which of the following windows shortcut key?
a) Ctrl + P
b) Ctrl + U
c) Ctrl + A
d) Ctrl + Z

Click here to View Answer
Answer d) Ctrl + Z .

7. HTML is used to create _________.
a) Operating system
b) High level program
c) Web-server
d) Web-page

Click here to View Answer
Answer d) Web-page.

8. The data obtained on the basis of appropriate tool is ____________.
a) Secondary data
b) Primary data
c) Replication data
d) (a) and (b) both

Click here to View Answer
Answer b) Primary Data.

9. Tim Berners-Lee’s-best known as the inventor of the World Wide Web-latest project is titled _____________.
a) Liquidspace
b) Solid
c) Sonic
d) Mirage

Click here to View Answer
Answer b) Solid.

10. Sabeer Bhatia founded __________immediately after selling Hotmail to Microsoft for US $ 400 million.
a) Jaxtar
b) Sabsebolo
c) NeXT computers
d) Arzoo.com

Click here to View Answer
Answer d) Arzoo.com .

Leave a Comment