Computer Quiz for Bank | SSC – 348

Computer Quiz for Bank | SSC – 348

Computer Quiz


Computer Quiz for Bank | SSC – 348

DayTodayGK’s Computer Quiz is prepared by experts in order to make you more efficient and capable of answering any high level questions correctly. It is highly useful for all the competitive exams like IBPS PO/Clerk, SSC, SBI PO/Clerk, IBPS RRB, All Insurance Exams (NIACL AO, LIC AAO, UIIC AO), State level Public Service Commision Exams and UPSC, Railways & Postal too.

1. Which web browser was the first web browser from the following?
a) Mosaic
b) Opera
c) Safari
d) MSIE

Click here to View Answer
Answer a) Mosaic.

2. Every web page that is displayed on the internet has a specific address associated with it. This address is known as ___________.
a) Uniform Research Limited
b) Uniform Resource Locator
c) Uniline Resource Lab
d) Uniform Research Locator

Click here to View Answer
Answer b) Uniform Resource Locator.

3. Which of the following is a video compression technology?
a) MPEG
b) NPEG
c) LPEG
d) OPEG

Click here to View Answer
Answer a) MPEG.

4. Which was the World’s first successful electronic computer?
a) PARAM
b) CRAY-1
c) PASCALINE
d) ENIAC

Click here to View Answer
Answer d) ENIAC.

5. Which of the following is an Application Software ?
a) Compiler
b) Operating System
c) MS-Office
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer c) MS-Office.

6. Which of the following is an input device?
a) Plotter
b) Printer
c) Monitor
d) Scanner

Click here to View Answer
Answer d) Scanner.

7. Who is the inventor of www?
a) Bill Gates
b) Tim Berners-Lee
c) Timothy Bil
d) Ray Tomlinson

Click here to View Answer
Answer b) Tim Berners-Lee.

8. In the context of computer security, crackers are also known as _________.
a) Black hat hackers
b) White hat hackers
c) Elite hackers
d) Script kiddie

Click here to View Answer
Answer a) Black Hat Hackers .

9. DuckDuckGo is a _________.
a) Eearch Engine
b) Web browser
c) Virus
d) News Web site

Click here to View Answer
Answer a) Search Engine.

10. Weibo is a social media platform popularly used in ___________.
a) South Korea
b) China
c) Thailand
d) Japan

Click here to View Answer
Answer b) China.

Leave a Comment