Computer Quiz for Bank | SSC – 347

1. Another word for the CPU is________.
a) execute
b) microprocessor
c) micro chip
d) decode

Click here to View Answer
Answer a) execute.

2. Which electronics component is used in first generation computers?
a) Transistors
b) ULSI Chips
c) Vacuum Tubes
d) LSI Chips

Click here to View Answer
Answer c) Vacuum Tubes.

3. Which is not a correct type of a computer?
a) Mini Frame Computer
b) Super Computer
c) Workstations
d) Personal Computer

Click here to View Answer
Answer a) Mini Frame Computer.

4. Which part of the computer is considered as Brain of the Computer?
a) Random Access Memory
b) Central Process Unit
c) Read Only Memory
d) Hard Disk

Click here to View Answer
Answer b) Central Process Unit.

5. What does the term IRQ stand for?
a) Input Request Queue
b) Interrupt Request Queue
c) Interrupt ReQuest
d) Input ReQuest

Click here to View Answer
Answer c) Interrupt ReQuest.

6. Which of the following is not an image file?
a) JPEG
b) GIF
c) TMP
d) BMP

Click here to View Answer
Answer c) TMP

7. The Windows registry consists of which two files?
a) autoexec.bat and config.sys
b) user.dat and win.ini
c) win.reg and user.dat
d) user.dat and system.dat

Click here to View Answer
Answer d) user.dat and system.dat.

8. Which of the following file extensions is not an audio file format?
a) MP3
b) AIF
c) WAV
d) COM

Click here to View Answer
Answer d) COM.

9. What is IRC?
a) Internet Relay Channel
b) Internet Respond Channel
c) Internet Relay Chat
d) Internet Response Cache

Click here to View Answer
Answer c) Internet Relay Chat.

10. What is another name for a motherboard?
a) CPU
b) Fatherboard
c) Main system
d) System board

Click here to View Answer
Answer d) System Board.

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment