Computer Quiz For Bank | SSC – 346

Computer Quiz For Bank | SSC – 346

1. Which of the following memories is an optical memory?
a. Floppy Disk
b. Bubble Memories
c. CD–ROM
d. Core Memories

Click here to View Answer
Answer c) CD-ROM.

2. DNS refers to_________.
a. Data Number Sequence
b. Digital Network Service
c. Domain Name System
d. Disk Numbering System

Click here to View Answer
Answer b) Digital Network Service.

3. Java was originally invented by___________.
a. Oracle
b. Microsoft
c. Novell
d. Sun

Click here to View Answer
Answer d) Sun.

4.The unit of speed used for super computer is_______.
a. KELOPS
b. GELOPS
c. MELOPS
d. None of these

Click here to View Answer
Answer b) GELOPS.

5.Whose trademark is the operating system UNIX?
a. Motorola
b. Microsoft
c. BELL Laboratories
d. AshtonTate

Click here to View Answer
Answer c) BELL Laboratories.

6. ________is need to build dynamic web documents.
a. CGI
b. Java
c. HTML
d. All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

7. ROM is composed of_______.
a. Floppy disks
b. Magnetic cores
c. Microprocessors
d. Photoelectric cells

Click here to View Answer
Answer d) Photoelectric cells.

8. Which command combines the contents of one file with another?
a. RESTORE
b. RENAME
c. APPEND
d. ADD

Click here to View Answer
Answer c) Append.

9. ISDN stands for ____________.
a. International Standard Digital Network
b. International Subscriber Dialing Network
c. Integrated Service Digital Network
d. Integrated System Digital Network

Click here to View Answer
Answer c) Integrated Service Digital Network.

10. Find the odd man out.
a. Google
b. Lycos
c. Altavista
d. Java

Click here to View Answer
Answer d) Java.

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment