Computer Quiz for Bank | SSC – 342

Computer Quiz for Bank | SSC – 342

1.What is the key combination to preview a mail merge in MS word?
a) Alt+ Shift+K
b) Alt+Ctrl+M
c) Alt+Ctrl+N
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Alt+Shift+K
While using the Mail Merge command:
Preview a mail merge: ALT+SHIFT+K
Merge a document: ALT+SHIFT+N
Print the merged document: ALT+SHIFT+M

2.What is the Full form of MODEM?
a) Demodulator
b) modulator–demodulator
c) Modulator
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) modulator–demodulator
A modem (modulator–demodulator) is a network hardware device that modulates one or more carrier wave signals to encode digital information for transmission and demodulates signals to decode the transmitted information

3.The Internet was originally a project of which agency?
a) ARPANET
b) Oracal
c) MIcrosoft
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) ARPANET
The Advanced Research Projects Agency Network (ARPANET) was an early packet-switching network and the first network to implement the TCP/IP protocol suite. Both technologies became the technical foundation of the Internet.

4.Which topology is used in Ethernet ?
a) Bus
b) Star
c) Tree
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Bus
The most common bus topology network is Ethernet. Coaxial cable has been its primary transmission media, although twisted-pair wire is now used in most new installations. Twisted-pair Ethernet (10Base-T) is a star-configured bus topology. The bus itself is collapsed into a small box called a concentrator.

5.Internet Explorer 11 supports up to _____________ tabs per windows?
a) 110
b) 120
c) 100
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) 100

6.Which extension is used for windows cursor file?
a) .cur
b) .cursor
c) .curs
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) .cur
A CUR file is a cursor image or animation file that is used to create a cursor for the mouse pointer on Windows Operating Systems. Common files include the iconic spinning hourglass, used by Windows when the system is active to indicate a waiting period, and the vertical line used in word processing documents.

7.The major advantage of FM over AM is-
a) Higher carrier frequency
b) Smaller bandwidth
c) reception is less noisy
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) reception is less noisy
The main advantages of FM over AM are: Improved signal to noise ratio (about 25dB) w.r.t. to man made interference. Smaller geographical interference between neighboring stations. Less radiated power.

8.To Which of the following security device an iris scanner is related?
a) Smart card
b) Bio metrics
c) scanner
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Bio metrics
Iris recognition is an automated method of biometric identification that uses mathematical pattern-recognition techniques on video images of one or both of the irises of an individual’s eyes, whose complex patterns are unique, stable, and can be seen from some distance.

9.________________ Computers used magnetic drums for storing data .
a) First generation
b) Third generation
c) Second generation
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) First generation

10.Which of the following is not a hardware related problem in a printer?
a) Lower toner
b) Corrupt printer driver
c) Paper jams
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Corrupt printer driver

About the author

Richa

Richa Gupta is a Banking Aspirant. Her dream is to become a PO in Government Bank. Aptitude and Reasoning are her strong zones. Richa is a hard working person who loves to share the knowledge she acquired to other Aspirants.

Leave a Comment