Computer Quiz for Bank | SSC – 341

Computer Quiz for Bank | SSC – 341

1.Word count is available in the _______________ tab .
a) Layout
b) Review
c) Page layout
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Review
The number of words you’ve highlighted will be displayed on the status bar at the bottom of the screen, as a fraction of the total number of words in the document. Include footnotes in the word count by selecting Review on the toolbar. Then select Proofing, and then Word Count.

2.What is the key combination to add double space lines in MS Word ?
a) Ctrl + 0
b) Ctrl + 2
c) Ctrl + 1
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Ctrl + 2
Ctrl+l – Single-spacing.
Ctrl+5 – 1.5-line spacing.
Ctrl+2 – Double-spacing.
Ctrl+0(zero) – Add or remove 12 points of space before a paragraph.

3.Which language used to create macros in MS Excel?
a) Java
b) C++
c) Visual Basic
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Visual Basic
Excel macros save you time and headaches by automating common, repetitive tasks. It is used to save our time, while working on same repetitive simple tasks. These are written in VBA. Marcos are recorded in the Visual Basic for Applications programming language.

4.The default page orientation in Excel is –
a) Horizontal
b) portrait
c) Landspace
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) portrait
By default, Microsoft Excel prints worksheets in portrait orientation (taller than wide). You can change the page orientation to landscape on a worksheet-by-worksheet basis.

5.In keyboard ,Which component translate a code into its corresponding character?
a) keys converter
b) keyboard controller
c) keyboard driver
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) keyboard driver

6.What is the extension for a java class file ?
a) .class
b) .java
c) .jvm
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) .class
A Java class file is a file containing Java bytecode and having .class extension that can be executed by JVM. A Java class file is created by a Java compiler from .java files as a result of successful compilation.

7.Which of the following is known as a portable computer ?
a) PDA
b) Desktop
c) Mainframe computer
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) PDA

8.Which of the following is not an input device ?
a) OCR
b) Projector
c) OMR
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Projector

9.Special effect used to introduce slides in a presentation are called –
a) Effects
b) Custom Animations
c) Transition
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Transition

10.Netscape Navigator is an example of_______________.
a) Web browser
b) Print server
c) Web server
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Web browser
Internet Explorer (IE) is a World Wide Web browser that comes bundled with the Microsoft Windows operating system (OS).IE was the most popular browser from 1999, when it overtook Netscape Navigator, until 2012, when Chrome took the lead.

Leave a Comment