Computer Quiz for Bank | SSC – 327

Computer Quiz for Bank | SSC – 327

1.Which of the following key combinations is used to justify a paragraph in MS Word 2016?
a) Ctrl+J
b) Shift + j
c) Ctrl+ Alt + j
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Ctrl+J

2.How do you navigate from one slide to another in a slide show?
a) By pressing Esc
b) By pressing Tab
c) By Clicking the left mouse button
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) By Clicking the left mouse button

3.A search Engine provides various search approaches,EXCEPT :-
a) Index search
b) Mouse search
c) Directory search
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Mouse search

4.The quickest and easiest way in MS Word 2016 to located a particular word or phrase in a document is to use the command –
a) Find
b) lookup
c) search
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Find

5.In MS Power point ,chat option is found under which tab?
a) View
b) Tools
c) Insert
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Insert

6.What is a web crawler?
a) A browser
b) A Computer virus
c) A program that indexes websites
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) A program that indexes websites

7. A floppy disk is organized is-
a) sectors
b) Tracks
c) Tracks and sectors
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Tracks and sectors

8.What does IM stand for in texting?
a) Internet massaging
b) Instant Messaging
c) International Messaging
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Instant Messaging

9.The keyboard keys that have arrows on them are called ______________ keys.
a) Function
b) Navigation
c) spacial purpose
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Navigation

10.A program ,either talk or music,available in digital format for automatic download over the internet is called –
a) Broadcast
b) Vodcast
c) Podcast
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Podcast

Leave a Comment