Computer Quiz for Bank I SSC – 345

1. The first mechanical computer designed by Charles Babbage was called ?
a) Abacus
b) Analytical Engine
c) Calculator
d) Processor

Click here to view Answer
Answer b) Analytical Engine.

2. Which of the following is the most powerful type of computer ?
a) Super–micro
b) Super conductor
c) Super computer
d) Megaframe

Click here to view Answer
Answer c) Super computer.

3. Which is a single integrated circuit?
a) Gate
b) Mother Board
c) Chip
d) CPU

Click here to view Answer
Answer a) Gate.

4. C is ?
a) A third generation high level language
b) A machine language
c) An assembly language
d) All of the above

Click here to view Answer
Answer a) A third generation high level language.

5. Web pages are written using ?
a) FTP
b) HTTP
c) HTML
d) URL

Click here to view Answer
Answer c) HTML.

6. India’s first super computer is ?
a) Agni
b) Flow solver
c) Param
d) Trisul

Click here to view Answer
Answer c) Param.

7. Coded entries which are used to gain access to a computer system are called ?
a) Codewords
b) Entry codes
c) Entry codes
d) Security commands

Click here to view Answer
Answer d) Security Commands.

8. What is the number of bit patterns provided by a 7 bit code?
a) 64
b) 256
c) 128
d) 512

Click here to view Answer
Answer b) 256.

9. A language for simulating models of business activity is?
a) SPSS
b) GPSS
c) COBOL
d) DL

Click here to view Answer
Answer b) GPSS.

10. Compilers and Interpreters are themselves ?
a) Compilers and Interpreters are themselves
b) Codes
c) Mnemonics
d) Programs

Click here to view Answer
Answer d) Programs.

About the author

Divya Alagarsamy

Divya is a content managing professional at Day Today GK. She is a traveler, reader, and an avid sports person. She is usually a quiet person. Previously, she graudated with Engineering degree in Computer Science.

Leave a Comment