Computer Quiz for Bank – SSC – 323

Computer Quiz for Competitive Examinations

1) Date and time are available on the desktop at_________.

  1. a) Keyboard
  2. b) Recycle bin
  3. c) My computer
  4. d) Task bar
  5. e) None of these
Click here to view Answer
Answer d) Task bar

2) Which one is responsible for overall control and co-ordination of instruction execution?

  1. a) CPU
  2. b) ALU
  3. c) RAM
  4. d) Control Unit
  5. e) None of these
Click here to view Answer
Answer d) Control Unit

.3) Vacuum Tube is the invention of ___generation?

  1. a) 1st Genetation
  2. b) 2nd Genetation
  3. c) 4th Genetation
  4. d) 5th Genetation
  5. e) None of these
Click here to view Answer
Answer a) 1st Genetation

4) Numbers and formulae entered in a cell are called as?

  1. a) Labels
  2. b) Numeric entries
  3. c) Intersection
  4. d) Text
  5. e) None of these
Click here to view Answer
Answer b) Numeric entries

5) Virtual memory is___?

  1. a) Memory on the hard disk that the CPU uses an extended RAM
  2. b) Access the page table
  3. c) CPU generates a physical address
  4. d) Automatic storage allocation
  5. e) None of these
Click here to view Answer
Answer a) Memory on the hard disk that the CPU uses an extended RAM

6) What is GIS stands for?

  1. a) Geological Information System
  2. b) Genetics Information Systems
  3. c) Geographic Information Systems
  4. d) Gene Information systems
  5. e) None of these
Click here to view Answer
Answer c) Geographic Information Systems

7) Which part of the hardware is used to compensate the difference between the speed of CPU and peripheral?

  1. a) Scanner
  2. b) Printer
  3. c) Motherboard
  4. d) Interface
  5. e) None of these
Click here to view Answer
Answer d) Interface

8)  What is the Full form of SDRM?

  1. a) System Dynamic random access memory
  2. b) Serial Dynamic random access memory
  3. c) Synchronous Dynamic random access memory
  4. d) System Dynamic random access memory
  5. e) Shift Dynamic random access memory
Click here to view Answer
Answer c) Synchronous Dynamic random access memory

9) Which of the following protocols is used for retrieve emails?

  1. a) SNMP
  2. b) FTP
  3. c) IMAP
  4. d) SMPT
  5. e) None of these
Click here to view Answer
Answer c) IMAP

10) Which layer of the OSI model defines the language and syntax for programs?

  1. a) Transport layer
  2. b) Data link layer
  3. c) Physical layer
  4. d) Application layer
  5. e) None of these
Click here to view Answer
Answer d) Application layer

 

 

Leave a Comment