Computer Quiz – 259 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Functions defined with class name are called as ______________
a) Ordered Function
b) Constructor
c) Static function
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Constructor.

2. In which type of computer, data are represented as discrete signals?
a) Super computer
b) Analog computer
c) Digital computer
d) Both digital and analog computers

Click here to View Answer
Answer c) Digital computer.

3. Expand AVI?
a) Auto Visual Interleaved
b) Audio Visual Interleaved
c) Active Video Interleaved
d) Audio Video Interleaved

Click here to View Answer
Answer d) Audio Video Interleaved.

4. Computers, combine both measuring and counting, are called ____________
a) Hybrid
b) Analog
c) Digital
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Hybrid.

5. When you insert an excel file into a word document, the data are ___________
a) Linked
b) Transfer into text
c) Placed in a word table
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Placed in a word table.

6. When the formula bar is active, you can see ___________
a) Enter button
b) Edit Formula button
c) Cancel Button
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

7. Expand AVC?
a) Advanced Video Coding
b) Audio Video Coding
c) Advanced Visual Coding
d) Advanced Video Calling

Click here to View Answer
Answer a) Advanced Video Coding.

8. Which of the following is responsible for all types of calculations?
a) Control Unit
b) Registers
c) Calculators
d) ALU

Click here to View Answer
Answer d) ALU.

9. What function displays row data in a column or column data in a row?
a) Rows
b) Transpose
c) Index
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Transpose.

10. Usually downloaded into folders that hold temporary Internet files,________are written to your computer’s hard disk by some of the Web sites you visit.
a) history
b) advertisements
c) cookies
d) bookmarks

Click here to View Answer
Answer c) cookies.

Leave a Comment