Computer Quiz – 263 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Which of the following identifies a specific web page and its computer on the Web?
a) URL
b) Domain Name
c) Web Address
d) Web Site

Click here to View Answer
Answer b) Domain Name.

2. The intersection of a row and column is called ___________
a) Cell
b) Field
c) Data
d) Equation

Click here to View Answer
Answer a) Cell.

3. Expand UART?
a) Uniform Asynchronous Receiver Transmitter
b) Unified Asynchronous Receiver Transmitter
c) Usage Asynchronous Receiver Transmitter
d) Universal Asynchronous Receiver Transmitter

Click here to View Answer
Answer d) Universal Asynchronous Receiver Transmitter.

4. Portable security keys and hardware adapters are sometimes called what?
a) Firewall
b) Dongles
c) Disks
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Dongles.

5. You can print only an embedded chart by ___________
a) Selecting the chart before you print
b) Moving the chart to a chart sheet before you print
c) Both option a and b
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Both option a and b.

6. You can detect spelling and grammar errors by press_______
a) F7
b) F5
c) F9
d) F10

Click here to View Answer
Answer a) F7.

7. Expand UEFI?
a) Unified Extensible Firmware Internet
b) Unified Extensible Firmware Interface
c) Uniform Extensible Firmware Interface
d) Universal Extensible Firmware Interface

Click here to View Answer
Answer b) Unified Extensible Firmware Interface.

8. Which can read data and convert them to a form that a computer can use?
a) Control
b) Storage
c) Output device
d) Input device

Click here to View Answer
Answer d) Input device.

9. To open the format cells dialog box, press _________
a) Alt + 1
b) Shift + 1
c) Ctrl + 1
d) Tab + 1

Click here to View Answer
Answer c) Ctrl + 1.

10. A set of parallel wires that carries digital signals among a computer’s components is called a(n) ___________
a) Bus
b) Ring
c) Star
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Bus.

Leave a Comment