Computer Quiz – 96

COMPUTER QUIZ
1. Which function calculates the largest value in a set of numbers?
a) Average
b) Count
c) Minimum
d) Maximum
e) None of these

Click here to View Answer
Ans d) Maximum

2. What do you use to create a chart?
a) Pie Wizard
b) Excel Wizard
c) Data Wizard
d) Chart Wizard
e) None of these

Click here to View Answer
Ans d) Chart Wizard

3. What displays the content of the active cell?
a) Name box
b) Row Headings
c) Formula bar
d) Task pane
e) None of these

Click here to View Answer
Ans c) Formula bar

4. By default, your documents print in _mode.
a) Landscape
b) Portrait
c) Page Setup
d) Print View
e) None of these

Click here to View Answer
Ans b) Portrait

5. What is the best way to have a data and the slide number appear on every slide ?
a) choose Tools, Header and Footer, click Slide tab, select the desired options, click Apply to All
b) choose Insert, Header and Footer, click Slide tab, select the desired options, click Apply to All
c) chouse View, Header and Footer, click Slide tab, select the desired options, click Apply to All
d) choose File, Header and Footer, click Slide tab, select the desired options, click Apply to All
e) None of these

Click here to View Answer
Ans b) choose Insert, Header and Footer, click Slide tab, select the desired options, click Apply to All

6. To move to the bottom of a document, press _______.
a) Insert key
b) Home key
c) Ctrl key + End key
d) End key
e) None of these

Click here to View Answer
Ans c) Ctrl key + End key

7. Which one of the following four words is odd?
a) Application
b) Peripheral
c) Programme
d) Software
e) None of these

Click here to View Answer
Ans b) Peripheral

8. In formation of computer, the hardware __________ are used.
a) Monitor, Central Processing Unit (CPU), Keyboard, Mouse, Software and Network
b) Monitor, Central Processing Unit (CPU), Keyboard, Mouse Programme and Network
c) Monitor, Central Processing Unit (CPU), Keyboard, Mouse, Printer and Modem
d) Monitor, Central Processing Unit (CPU), Keyboard, Mouse, Application and Network
e) None of these

Click here to View Answer
Ans c) Monitor, Central Processing Unit (CPU), Keyboard, Mouse, Printer and Modem

9. In page preview mode
a) You can see all pages of your do cument
b) You can only see the page you are currently working
c) You can only see pages that do not contain graphics
d) You can only see the title page of your document
e) None of these

Click here to View Answer
Ans a) You can see all pages of your document

10. A CPU contains
a) a card reader and a printing device
b) an analytical engine and a control unit
c) a control unit and an arithmetic logic unit
d) an arithmetic logic unit and a card reader
e) None of these

Click here to View Answer
Ans c) a control unit and an arithmetic logic unit

Leave a Comment