Computer Quiz – 95

COMPUTER QUIZ
1. APL is ?
a) A high level language for specifying complex algorithms.
b) A real-time language primarily for scientific applications.
c) Only A is true
d) Both A and B are true

Click here to View Answer
Answer d) Both A and B are true

2. Extended ASCII uses ?
a) 8 bits for coding
b) 9 bits for coding
c) 10 bits for coding
d) 11 bits for coding

Click here to View Answer
Answer a) 8 bits for coding

3. Comparing with secondary storage, primary storage is?
a) slow and inexpensive
b) fast and inexpensive
c) fast and expensive
d) slow and expensive

Click here to View Answer
Answer c) fast and expensive

4. CPU performs read/write operations at any point in time in?
a) ROM
b) PROM
c) EPROM
d) RAM

Click here to View Answer
Answer c) EPROM

5. A coding structure in which characters are represented by means of a series of parallel bars is?
a) Bar Code
b) Menu bar
c) Numeric bar
d) None of these

Click here to View Answer
Answer  a) Bar Code

6. Auxiliary storage is?
a) Secondary storage
b) Primary storage
c) Processing device
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Secondary storage

7. Archive is?
a) Backup storage
b) Forward operation
c) Primary storage
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Backup storage

8. A branch of computer science that deals with computers that possess reasoning, learning and thinking capabilities that resemble those of human beings is recognized as?
a) Software engineering
b) Artificial intelligence
c) Hardware engineering
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Artificial intelligence

9. The ________ can be programmed one time by either the manufacturer or the computer user. Once programmed, it cannot be modified.
a) RAM
b) ROM
c) PROM
d) EPROM

Click here to View Answer
Answer c) PROM

10. Which of the following is not true of a magnetic disk?
a) Users can update records by writing over the old data
b) It provides sequential access to stored data
c) It is slow relative to magnetic tape
d) All of the above are true

Click here to View Answer
Answer b) It provides sequential access to stored data

Leave a Comment