Computer Quiz – 90

Dear Aspirants,
Welcome to D2G’s Computer Quiz. In upcoming clerk exam Computer section too plays a major role. It carries equal marks (40) similar to other sections. So do concentrate on this also.

1. Which of the following was (were) not used in first-generation computers?
a) vacuum tubes
b) punch cards
c) magnetic core
d) all of the above

Click here to View Answer
Answer c) magnetic core

2. Following is not true for Backup files?
a) These are the files which are generated automatically in when one saves a document.
b) These files help in protecting the document due to out of order of the computer or power failure.
c) These files delete as soon as computer is turned off
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) These files delete as soon as computer is turned off

3. An algebra that deals with logical propositions which are either true or false is referred as?
a) Boolean algebra
b) Modern Algebra
c) Abstract Algebra
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Boolean algebra

4. Bandwidth is?
a) The range of frequencies available for data transmission
b) Data transmission rate
c) Alternate for rubber band
d) None is true

Click here to View Answer
Answer a) The range of frequencies available for data transmission

5. Automated Office refers to the merger of___________ in an office environment.
a) Computers
b) office
c) telecommunications
d) All the above

Click here to View Answer
Answer d) All the above

6. In Broadband system a network system?
a) Several analog signals share the same physical network channel.
b) Only digital signals share the same physical network channel.
c) Single analog signals share the same physical network channel.
d) None of these.

Click here to View Answer
Answer a) Several analog signals share the same physical network channel.

7. Bit stands for?
a) binary digit
b) one binary piece of information
c) Both A and B are true
b) None is true

Click here to View Answer
Answer c) Both A and B are true 

8. Broadband channel is the?
a) The fastest carriers where data transfer rates is of 1 million baud (bits/secon(D) or more.
b) The slower carriers where data transfer rates is of 56k baud
c) Musical channel
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) The fastest carriers where data transfer rates is of 1 million baud (bits/secon(D) or more.

9. BLOB is?
a) Binary Large Object
b) A long bit string representing complex data
c) Object oriented language
d) Only A & B are true

Click here to View Answer
Answer d) Only A & B are true

10. A group of related items / section of program coding treated as a unit is referred as?
a) Block
b) Duplex
c) Street
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Block

Leave a Comment