Computer Quiz – 89

Dear Aspirants,
Welcome to D2G’s Computer Quiz. In upcoming clerk exam Computer section too plays a major role. It carries equal marks (40) similar to other sections. So do concentrate on this also.

1. A semiconductor memory which allows the eraser of the information stared in it so that new information can be stared in it is referred as?
a) EPROM
b) ROM
c) RAM
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) EPROM

2. The overall design, construction, organization and interconnecting of the various components of a computer system is referred as ?
a) Computer Architecture
b) Computer Flow chart
c) Computer Algorithm
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Computer Architecture

3. Asynchronous communication is?
a) Communication between independently operating units
b) Communication between dependent operating units
c) Communication between independent and dependent operating units
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Communication between independently operating units

4. Audio response is?
a) output medium
b) produces verbal responses from the computer system
c) Both A & B true
d) None is true

Click here to View Answer
Answer c) Both A & B true

5. Internet banking is an example of ?
a) Electronic funds transfer (EFT)
b) EDP (Electronic Data Processing )
c) EBCDIC
d) ASCII

Click here to View Answer
Answer a) Electronic funds transfer (EFT)

6. EBCDIC is ?
a) 6-bit coding system
b) 7-bit coding system
c) 8-bit coding system
d) 9-bit coding system

Click here to View Answer
Answer c) 8-bit coding system

7. A data communication facility on which data can be transmitted in two directions is referred as ?
a) Duplex
b) Simplex
c) Triplex
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Duplex

8. Anonymous FTP is the ?
a) Internet file transfer protocol
b) Protocol that requires password
c) None access files
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Internet file transfer protocol

9. EFF sites allows anonymous FTP that ?
a) Do not require a password or access
b) Requires password or access
c) Is a none access file
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Do not require a password or access

10. Following is true for Bandwidth?
a) The wider the bandwidth of a communications system the more data it can transmit in a given period of time.
b) The narrow the bandwidth of a communications system the more data it can transmit in a given period of time.
c) The wider the bandwidth of a communications system the less data it can transmit in a given period of time.
d) None is true

Click here to View Answer
Answer a) The wider the bandwidth of a communications system the more data it can transmit in a given period of time.

Leave a Comment