Computer Quiz – 88

Dear Aspirants,
Welcome to D2G’s Computer Quiz. In upcoming clerk exam Computer section too plays a major role. It carries equal marks (40) similar to other sections. So do concentrate on this also.

1. Automatic execution of high-priority computer programs that have been designed to preempt the use of computer resources is referred as?
a) Fore ground processing
b) back ground processing
c) black processing
d) white processing

Click here to View Answer
Answer a) Foreground processing

2. All the keys on the IBM PC keyboard repeat as long as one holds them down. These keys are known as?
a) typematic keys
b) functional keys
c) automatic keys
d) alphabetic keys

Click here to View Answer
Answer a) typematic keys

3. Distributed data processing configuration where all activities passes through a centrally located computer is?
a) ring network
b) spider network
c) hierarchical network
d) data control network

Click here to View Answer
Answer b) spider network

4. Communications device, combines transmissions from several devices into on line is?
a) concentrator
b) modifier
c) multiplexer
d) full-duplex line

Click here to View Answer
Answer c) multiplexer

5. A flat, circular plate coated with a magnetic material on which data can be stored by magnetization of portions of the flat surface is?
a) Disk
b) Tape
c) Pen drive
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Disk

6. Disk operating system is referred for?
a) DOS
b) Operating system which contains the disk-oriented commands and uses disk devices for permanent storage
c) Both A & B
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Both A & B

7. Document reader is?
a) An optical input device used to read documents
b) A device that arrange the documents
c) A device that is used to edit document
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) An optical input device used to read documents

8. One or more identifying lines printed at the bottom of a page are referred as?
a) Header
b) Footer
c) Index
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Footer

9. FORTRAN is?
a) Formula Translation
b) A high-level mathematically oriented programming language
c) Both A & B
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Both A & B

10. Elementary data item are?
a) data item which is not broken down into smaller units
b) data item that can be broken down into smaller units
c) data item which is not decomposed into smaller units
d) none of these

Click here to View Answer
Answer a) data item which is not broken down into smaller units

Leave a Comment