Computer Quiz – 82

Dear Aspirants,
Welcome to D2G’s Computer Quiz. In upcoming clerk exam Computer section too plays a major role. It carries equal marks(40) similar to other sections. So do concentrate on this also.
COVERED: MS POWER POINT

1. In Microsoft PowerPoint to preview a motion path effect using the custom animation task pane, you should
a) Click the play button
b) Click the show effect button
c) Double click the motion path
d) All of above

Click here to View Answer
Answer a) Click the play button

2. In Microsoft PowerPoint you can create a new presentation by completing all of the following except
a) Clicking the new button on the standard toolbar
b) Clicking file, new
c) Clicking file open
d) Pressing Ctrl + N

Click here to View Answer
Answer c) Clicking file open

3. Which of the following will not advance the slides in a slide show view?
a) The esc key
b) The space bar
c) The enter key
d) The mouse button

Click here to View Answer
Answer a) The esc key

4. To import text from a word document that uses headings into a PowerPoint presentation:
a) This can not be done in PowerPoint
b) Click Insert, Slides from Outline
c) Click Import, Word Document Headings
d) Click File, New, Presentation from Word Headings

Click here to View Answer
Answer b) Click Insert, Slides from Outline

5. Format painter
a) To paint pretty pictures on your slides
b) To copy formatting from one object or piece of text and then apply it elsewhere
c) To change the background color of your slides
d) To paint pretty pictures on background of slides

Click here to View Answer
Answer b) To copy formatting from one object or piece of text and then apply it elsewhere

6. Slide show options available to the presenter include all of the following except
a) Transitions command
b) Speaker notes command
c) Meeting minder command
d) Navigation commands

Click here to View Answer
Answer a) Transitions command

7. Which of the following is an example for automatic text formatting
a) Underlining hyperlink
b) Adjusting extra space
c) Replacing two -’s with an em hyphens
d) All of above

Click here to View Answer
Answer d) All of above

8. Which of the following is not a way to creat a new presentation?
a) Using the Scan-In Slides feature
b) From scratch (create a blank presentation
c) Using a template
d) Using the auto content wizard

Click here to View Answer
Answer a) Using the Scan-In Slides feature

9. The quickest way to create a PowerPoint presentation is to use the
a) Word for windows templates
b) Auto creation wizard
c) Auto content wizard
d) Presentation wizard

Click here to View Answer
Answer c) Auto content wizard

10. Which of the following toolbars provide different options in various master views?
a) Common tasks toolbar
b) Drawing toolbar
c) Formatting toolbar
d) Standard toolbar

Click here to View Answer
Answer a) Common tasks toolbar

Leave a Comment