Computer Quiz – 75

Computer Quiz

1. All of the following are examples of real security and privacy risks EXCEPT:
a) hackers
b) spam
c) viruses
d) identity theft

Click here to View Answer
Answer b) spam

2. A process known as ____________ is used by large retailers to study trends.
a) data mining
b) data selection
c) POS
d) data conversion

Click here to View Answer
Answer a) data mining

3. ____________terminals (formerly known as cash registers) are often connected to complex inventory and sales computer systems.
a) Data
b) Point-of-sale (POS)
c) Sales
d) QueryBB
[su_spoil

Click here to View Answer
Answer b) Point-of-sale (POS)

4. A(n) ____________ system is a small, wireless handheld computer that scans an items tag and pulls up the current price (and any special offers) as you shop.
a) PSS
b) POS
c) inventory
d) data mining

Click here to View Answer
Answer a) PSS

5. The ability to recover and read deleted or damaged files from a criminals computer is an example of a law enforcement specialty called:

a) robotics.
b) simulation.
c) computer forensics.
d) animation.

Click here to View Answer
Answer c) computer forensics

6. Which of the following is NOT one of the four major data processing functions of a computer?
a) gathering data
b) processing data into information
c) analyzing the data or information
d) storing the data or information

Click here to View Answer
Answer c) analyzing the data or information

7. ____________ tags, when placed on an animal, can be used to record and track in a database all of the animals movements.
a) POS
b) RFID
c) PPS
d) GPS

Click here to View Answer
Answer b) RFID

8. Surgeons can perform delicate operations by manipulating devices through computers instead of manually. This technology is known as:

a) robotics
b) computer forensics
c) simulation
d) forecasting

Click here to View Answer
Answer a) robotics

9. Technology no longer protected by copyright, available to everyone, is considered to be:
a) proprietary
b) open
c) experimental
d) in the public domain

Click here to View Answer
Answer a) proprietary

10. ____________ is the study of molecules and structures whose size ranges from 1 to 100 nanometers.
a) Nanoscience
b) Microelectrodes
c) Computer forensics
d) Artificial intelligence

Click here to View Answer
Answer a) Nanoscience

Leave a Comment