Computer Quiz – 70

Computer Quiz

1. In Windows operating system move the insertion point to the beginning of the previous word
a) Shortcut CTRL+RIGHT ARROW
b) Shortcut CTRL+LEFT ARROW
c) Shortcut CTRL+DOWN ARROW
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Shortcut CTRL+LEFT ARROW

2. In Windows operating system move the insertion point to the beginning of the next paragraph
a) Shortcut CTRL+RIGHT ARROW
b) Shortcut CTRL+LEFT ARROW
c) Shortcut CTRL+DOWN ARROW
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Shortcut CTRL+RIGHT ARROW

3. In Windows operating system move the insertion point to the beginning of the previous paragraph
a) CTRL+RIGHT ARROW
b) CTRL+LEFT ARROW
c) CTRL+DOWN ARROW
d) None of these

Click here to View Answer
Answer d) None of these

4. In Windows operating system shortcut CTRL+C is used for
a) Cut
b) Paste
c) Copy
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Copy

5. In Windows operating system CTRL+SHIFT with any of the arrow keys
a) Highlight a block of text
b) Delete something
c) Paste something
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Highlight a block of text

6. In Windows operating system after you double-click a character on the grid of characters,keyboard shortcut DOWN ARROW is used for?
a) Move to the right or to the beginning of the next line
b) Move to the left or to the end of the previous line
c) Move up one row
d) Move down one row

Click here to View Answer
Answer d) Move down one row

7. In Windows operating system after you double-click a character on the grid of characters, keyboard shortcut PAGE UP is used for?
a) Move up one screen at a time
b) Move down one screen at a time
c) Move to the beginning of the line
d) Move to the end of the line

Click here to View Answer
Answer a) Move up one screen at a time

8. In Windows operating system after you double-click a character on the grid of characters, keyboard shortcut PAGE DOWN is used for?
a) Move up one screen at a time
b) Move down one screen at a time
c) Move to the beginning of the line
d) Move to the end of the line

Click here to View Answer
Answer b) Move down one screen at a time

9. In Windows operating system after you double-click a character on the grid of characters, keyboard shortcut HOME is used for
a) Move up one screen at a time
b) Move down one screen at a time
c) Move to the beginning of the line
d) Move to the end of the line

Click here to View Answer
Answer c) Move to the beginning of the line

10. In Windows operating system after you double-click a character on the grid of characters, keyboard shortcut END is used for
a) Move up one screen at a time
b) Move down one screen at a time
c) Move to the beginning of the line
d) Move to the end of the line

Click here to View Answer
Answer d) Move to the end of the line

Leave a Comment