Computer Quiz – 69

COMPUTER QUIZ

1. Who invented Java?
a) Deniss Ritche
b) James Gosling
c) Bajarnae
d) Linus Torvalds

Click here to View Answer
Answer b) James Gosling

2. Who is known as father of Artificial Intelligence?
a) John McCarthy
b) Vint Cerf
c) Dennis Ritchie
d) James Gosling

Click here to View Answer
Answer a) John McCarthy

3. What is full form of HTTP?
a) Hyper Transfer Text Protocol
b) Hyper Text Transfer Protocol
c) Hexagonal Text Transfer Protocol
d) Hexagonal Text Transfer Prototype

Click here to View Answer
Answer b) Hyper Text Transfer Protocol

4. Which among following is an image name extension?
a) gif
b) docx
c) ppt
d) lib

Click here to View Answer
Answer a) gif

5. An Assembler is used to translate a program written in?
a) Low-Level Language
b) Machine Language
c) Assembly Language
d) High-Level language

Click here to View Answer
Answer c) Assembly Language

6. Which term is related to database?
a) PHP
b) Java
c) Oracle
d) Assembly

Click here to View Answer
Answer c) Oracle

7. Which among following is engine of computer?
a) Mouse
b) Scanner
c) Monitor
d) Processor

Click here to View Answer
Answer d) Processor

8. Which language was used as first generation language?
a) Machine language
b) Assembly language
c) Java
d) C

Click here to View Answer
Answer a) Machine language

9. Where is cahce memory is located?
a) CPU
b) Monitor
c) Scanner
d) On file server

Click here to View Answer
Answer a) CPU

10. Which operating system is developed by Apple?
a) Linux
b) Window
c) Mac OS
d) DOS

Click here to View Answer
Answer c) Mac OS

Leave a Comment