Computer Quiz – 68

COMPUTER QUIZ

1. Laser printer is a type of?
a) Impact printing
b) Non impact printing
c) Both of above
d) None of above

Click here to View Answer
Answer b) Non impact printing

2. Tiny droplets of coloured ink and nozzle is associated with?
a) Dot matrix
b) Laser Printer
c) Inkjet printer
d) Daisy wheel printer

Click here to View Answer
Answer c) Inkjet printer

3. Which among following is associated with monitor?
a) CRT
b) ALU
c) CU
d) ARU

Click here to View Answer
Answer a) CRT

4. What is full form of LCD?
a) Liquid catalouge display
b) Liquid crystal display
c) Liquid crystal data
d) Liquid code display

Click here to View Answer
Answer b) Liquid crystal display

5. Range of colors depends on?
a) Number of bits code lines with each pixel
b) Number of bits associated with each pixel
c) Number of instructions associated with each pixel
d) Number of code associated with each pixel

Click here to View Answer
Answer b) Number of bits associated with each pixel

6. Which parameter defines number of times electron beam scans screen in a second?
a) Data transfer rate
b) Refresh rate
c) Pitch rate
d) Parity rate

Click here to View Answer
Answer b) Refresh rate

7. Which among following are used for printing big charts, drawings, maps and 3 dimensional illustrations specially for architectural and designing purposes ?

a) Mouse
b) Printers
c) Plotters
d) Speakers

Click here to View Answer
Answer c) Plotters

8. Which interface is an entity that controls data transfer from external device, main memory and or CPU registers?
a) CPU interface
b) Input and Output interface
c) Input interface
d) Output interface

Click here to View Answer
Answer b) Input and Output interface

9. ADC stands for?
a) Analog to digital converter
b) AC to DC convertor
c) All Digital Content
d) All Data Content

Click here to View Answer
Answer a) Analog to digital converter

10. MICR stands for?
a) Magnetic initiate character recognition
b) Magnetic ink character recognition
c) Magnetic ink character reward
d) Magnetic internal character recognition

Click here to View Answer
Answer b) Magnetic ink character recognition

11. Output devices are commonly referred as?
a) Hosts
b) Receivers
c) Dumbs
d) Terminals

Click here to View Answer
Answer d) Terminals

12. MICR stands for?
a) Magnetic initiate character recognition
b) Magnetic ink character recognition
c) Magnetic ink character reward
d) Magnetic internal character recognition

Click here to View Answer
Answer b) Magnetic ink character recognition

13. VDU stands for?
a) Video display unit
b) Visual data unit
c) Vita display unit
d) Visual display unit

Click here to View Answer
Answer d) Visual display unit 

14. Which among following determines the address of I/O interface?
a) chip select
b) register select
c) both of above
d) none of above

Click here to View Answer
Answer c) both of above

Leave a Comment