Computer Quiz – 67

COMPUTER QUIZ

1. Which of the following are components of Central Processing Unit (CPU) ?

a) Arithmetic logic unit, Mouse
b) Arithmetic logic unit, Control unit
c) Arithmetic logic unit, Integrated Circuits
d) Control Unit, Monitor

Click here to View Answer
Answer b) Arithmetic logic unit, Control unit

2. Which among following first generation of computers had?
a) Vaccum Tubes and Magnetic Drum
b) Integrated Circuits
c) Magnetic Tape and Transistors
d) All of above

Click here to View Answer
Answer a) Vaccum Tubes and Magnetic Drum

3. Where is RAM located?
a) Expansion Board
b) External Drive
c) Mother Board
d) All of above

Click here to View Answer
Answer c) Mother Board

4. If a computer has more than one processor then it is known as?
a) Uniprocess
b) Multiprocessor
c) Multithreaded
d) Multiprogramming

Click here to View Answer
Answer b) Multiprocessor

5. If a computer provides database services to other, then it will be known as?
a) Web server
b) Application server
c) Database server
d) FTP server

Click here to View Answer
Answer c) Database server

6. A switch in a network is used to?
a) It is used to connect systems on network
b) It is used to stop hacking
c) It is used to stop viruses
d) It is used to boot systems remotely

Click here to View Answer
Answer a) It is used to connect systems on network

7. Which among following is not necessary for working of a standalone computer?
a) RAM
b) Hard Drive
c) Operating System
d) LAN card

Click here to View Answer
Answer d) LAN card

8. What is full form of MBR?
a) Mini Boot Record
b) Master Break Record
c) Master Boot Race
d) Master Boot Record

Click here to View Answer
Answer d) Master Boot Record

9. Which among following is linux operating system?
a) Fedora
b) Mint
c) Red Hat
d) All of above

Click here to View Answer
Answer d) All of above

10. What is algorithm ?
a) Application code
b) Type of programming language
c) Step by step procedure for calculations
d) None of above

Click here to View Answer
Answer c) Step by step procedure for calculations

Leave a Comment