Computer Quiz – 66

COMPUTER QUIZ

1. Software instructions intended to satisfy a user specific processing needs are called
a) systems software
b) microcomputer
c) documentation
d) applications software

Click here to View Answer
Answer d) applications software

2. A term used for diskette is
a) disk cartridge
b) disk pack
c) floppy disk
d) none of these

Click here to View Answer
Answer c) floppy disk

3. Following is true for the digital computer
a) Information is in form of a string of binary digits
b) It can be used as analog processor
c) It is less accurate than the analog computer
d) None of these.

Click here to View Answer
Answer a) Information is in form of a string of binary digits

4. Comparing with secondary storage, primary storage is
a) slow and inexpensive
b) fast and inexpensive
c) fast and expensive
d) slow and expensive

Click here to View Answer
Answer c) fast and expensive

5. CPU performs read/write operations at any point in time in
a) ROM
b) PROM
c) EPROM
d) RAM

Click here to View Answer
Answer c) EPROM

6. Following is not the from of secondary storage
a) Magnetic tape
b) CD’s
c) Disk
d) Hard disk

Click here to View Answer
Answer d) Hard disk

7. Technique of placing software/programs in a ROM semiconductor chip is called
a) PROM
b) EPROM
c) firm ware
d) microprocessor

Click here to View Answer
Answer c) firm ware

8. Following is not true for magnetic tape
a) low cost
b) direct-access storage medium
c) compact and portable
d) highly reliable

Click here to View Answer
Answer b) direct-access storage medium

9. The following is an nonvolatile memory
a) ROM
b) RAM
c) LSI
d) VLSI

Click here to View Answer
Answer a) ROM

10. The ________ can be programmed one time by either the manufacturer or the computer user. Once programmed, it cannot be modified.
a) RAM
b) ROM
c) PROM
d) EPROM

Click here to View Answer
Answer c) PROM

Leave a Comment