Computer Quiz – 279 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The largest portion of the bandwidth for ADSL carries ___________
a) Upstream data
b) Downstream data
c) Control data
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Upstream data.

2. Which key to move the insertion point to the first cell in a row in excel?
a) Tab
b) Home
c) Shift
d) Page Up

Click here to View Answer
Answer b) Home.

3. Expand CNC?
a) Computer Network Control
b) Computer Numerical Colour
c) Central Numerical Control
d) Computer Numerical Control

Click here to View Answer
Answer d) Computer Numerical Control.

4. IP addresses are converted to _______________
a) a hexadecimal string
b) alphanumeric string
c) a hierarchy of domain names
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) a hierarchy of domain names.

5. In Microsoft Word shortcut key CTRL+R is used for ___________
a) Update the current Web page
b) Close the current window
c) Open the Print dialog box
d) Open the tools menu

Click here to View Answer
Answer a) Update the current Web page.

6. If a computer is constantly rebooting itself, what is most commonly the problem?
a) Defective/Bad Memory
b) Fail of software or hardware
c) Insufficient Power-Supply Unit
d) Bad Sectors on Hard Drive

Click here to View Answer
Answer c) Insufficient Power-Supply Unit.

7. Expand CSI?
a) Computer System Interface
b) Common System Interface
c) Command System Interface
d) Common Service Interface

Click here to View Answer
Answer b) Common System Interface.

8. A function inside another function is called a ___________function
a) Sum
b) Round
c) Cells
d) Nested

Click here to View Answer
Answer d) Nested.

9. Small application programs that run on a Web page and may ensure a form is completed properly or provide animation are known as _________
a) Flash
b) Cookies
c) Spiders
d) Spams

Click here to View Answer
Answer a) Flash.

10. In asynchronous transmission, the gap time between bytes is _________
a) Zero
b) Fixed
c) Variable
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Variable.

Leave a Comment