Computer Quiz – 278 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. What are the instructions called that tell a system what, how, and when to do something?
a) Storage
b) Software
c) Data
d) Program

Click here to View Answer
Answer d) Program.

2. The rectangular area of the screen that displays a program, date and information is a _____________
a) Window
b) Title Bar
c) Dialog Box
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Window.

3. Expand UAC?
a) Uniform Account Control
b) User Account Control
c) Unified Account Control
d) Universal Account Control

Click here to View Answer
Answer b) User Account Control.

4. ________ is the process of finding errors in software code
a) Compiling
b) Testing
c) Debugging
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Debugging.

5. Which of the following parts of CPU coordinates the activities of all other components of computer?
a) ALU
b) Control Unit
c) Motherboard
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Control Unit.

6. Which of the following devices is used in the first generation computer?
a) Microprocessor
b) Integrated Circuit
c) Vacuum Tube
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Vaccum Tube.

7. Expand UPS?
a) Uniterruptible Power Supply
b) Universal Power Supply
c) Uniterruptible Plug Supply
d) Uniterruptible Power Service

Click here to View Answer
Answer a) Uniterruptible Power Supply.

8. A ______________ is a unique name that you give to information
a) User Name
b) Data Name
c) File Name
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) File Name.

9. Which of the following is the high speed memory which compensates the gap in speeds of processor ad main memory?
a) RAM
b) ROM
c) Cookies
d) Cache

Click here to View Answer
Answer d) Cache.

10. In which phase of the software design and development project would you try to understand the proposed project?
a) Requirements phase
b) Analysis phase
c) Initial phase
d) Planning phase

Click here to View Answer
Answer b) Analysis phase.

Leave a Comment