Computer Quiz – 270 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. What is it called when you are rerouted from your requested internet site to another, undesired site?
a) Pharming
b) Redirecting
c) Phishing
d) Hijacking

Click here to View Answer
Answer a) Pharming.

2. Expand WUSB?
a) World Universal Serial Bus
b) Web Universal Serial Bus
c) Wireless Universal Serial Bus
d) Windows Universal Serial Bus

Click here to View Answer
Answer c) Wireless Universal Serial Bus.

3. The list of coded instructions is called ______________
a) Utility program
b) Computer program
c) Application program
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer b) Computer program.

4. Cache memory is ____________________
a) Bigger and slower then main storage
b) Smaller but slower than main memory
c) Bigger and faster than main memory
d) Smaller and faster than main storage

Click here to View Answer
Answer d) Smaller and faster than main storage.

5. One or more identifying lines printed at the bottom of a page are referred as ______________
a) Footer
b) Index
c) Header
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer a) Footer.

6. In a ring topology, the computer in possession of the _____________ can transmit data
a) packet
b) store
c) token
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) token.

7. Expand WWAN?
a) World Wide Area Network
b) Wireless Wide Area Network
c) Web Wide Area Network
d) Windows Wide Area Network

Click here to View Answer
Answer b) Wireless Wide Area Network.

8. In Windows operating system to Display the desktop press __________
a) Windows Logo + D
b) Windows Logo + M
c) Windows Logo + S
d) Windows Logo + A

Click here to View Answer
Answer a) Windows Logo + D.

9. Auxiliary storage is ______________
a) Primary storage
b) Backup storage
c) Processing storage
d) Secondary storage

Click here to View Answer
Answer d) Secondary storage.

10. Which of the following have the fastest access time?
a) Magnetic Disks
b) Compact Disks
c) Semiconductor Memories
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Semiconductor Memories.

Leave a Comment